Το χρονικό της απεργίας

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2001 08:29
UPD:12:20
A- A A+

Με προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Καλογήρων, Αγίας Παρασκευής, στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στην πλατεία Δημαρχείου, Περιστερίου, Αγίου Νικολάου, στο Χαλάνδρι, στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου, Δαβάκη στην Καλλιθέα, στην πλατεία Πατριάρχου στη Ν. Φιλαδέλφεια, Δημαρχείου στον Υμηττό, στην κεντρική πλατεία Ν. Σμύρνης, της Νίκαιας, στο δημαρχείο της Πετρούπολης, στην κεντρική πλατεία του Ιλιον, των Αγίων Αναργύρων, στην κεντρική πλατεία Μενιδίου, των Ανω Λιοσίων και το Ζεφύρι, στην διασταύρωση των σιδηροδρομικών γραμμών, άρχισε η χθεσινή ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στην Αττική.

Με μισθωμένα πούλμαν, οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο Πεδίον του Αρεως, όπου στις 11 το πρωϊ, πραγματοποιήθηκε - όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων - η μεγαλύτερη μεταπολεμική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Χθες, παρέλυσε ολόκληρη η χώρα από την απεργία της ΓΣΕΕ. Χαρακτηριστικό των εργαζομένων στην κινητοποίηση ήταν ότι συμμετείχαν ακόμη και ιερείς!

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας, προέτρεψε τα μέλη του να λάβουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις.

Δεν κινήθηκαν τα μπλε και πράσινα λεωφορεία, τα τρόλλεϊ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το μετρό, τα τρένα του ΟΣΕ, δεν απέπλευσαν πλοία, ενώ η Ολυμπιακή Αεροπορία εκτέλεσε μόνο μία πτήση ανά προορισμό.

Δεν λειτούργησαν οι τράπεζες, εκτός από ορισμένες ιδιωτικές, οι εφορίες, τα σχολεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Κλειστές παρέμειναν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, οι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), τα ΕΛ.ΤΑ. και δεν λειτούργησαν τα δικαστήρια λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Τα νοσοκομεία εξυπηρέτησαν με προσωπικό ασφαλείας μόνον τα επείγοντα περιστατικά.

Εως τις 6 σήμερα το πρωί, δεν μεταδόθηκαν ενημερωτικές εκπομπές από τα ραδιόφωνα, τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ δεν είχαν ροή ειδήσεων και τα portal, καθώς στην απεργία συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου.

Σήμερα δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή