Τραμπ και Κάρολος είχαν μεγάλη συζήτηση για το κλίμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει ότι οι ΗΠΑ είναι «καθαρές»
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 11:52
UPD:11:58
REUTERS/CARLOS BARRIA

Για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής συζήτησαν ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Αμερικανός Πρόεδρος.

A- A A+

Μία μεγάλη συζήτηση, που διήρκεσε τελικά περί τα 75 λεπτά περισσότερο απ’ ό,τι προβλεπόταν, είχαν χθες ο Αμερικανός πρόεδρος και ο πρίγκιπας Κάρολος για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

 Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ITV, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Βρετανία, τη συζήτηση μονοπώλησε κυρίως ο Κάρολος, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι ΗΠΑ είναι «καθαρές» κατηγορώντας άλλα κράτη για την κρίση.  

«Αυτό που πραγματικά επιθυμεί και αυτό για το οποίο ανησυχεί είναι το μέλλον. Θέλει να διασφαλίσει ότι οι μελλοντικές γενιές θα έχουν ένα καλό κλίμα και όχι μία καταστροφή. Και συμφωνώ», τόνισε ο Τραμπ επιμένοντας ωστόσο ότι δεν είναι οι ΗΠΑ αυτές που πρέπει να κάνουν περισσότερα, καθώς «βάσει όλων των στατιστικών έχουν από τα καθαρότερα κλίματα».    

Για τον Αμερικανό πρόεδρο, το πρόβλημα βρίσκεται σε άλλες χώρες. «Κίνα, Ινδία, Ρωσία, πολλές άλλες χώρες, δεν έχουν καλό αέρα, δεν έχουν πολύ καλό νερό, και υπάρχει η αίσθηση αυτή της μόλυνσης. Εάν πας σε ορισμένες πόλεις… δεν μπορείς ούτε καν να αναπνεύσεις», υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ο Πιρς Μόργκαν, ο οποίος πήρε τη συνέντευξη στον Τραμπ, δεν τον ρώτησε για την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού. Τον ρώτησε όμως την άποψή του για τις επιστημονικές θεωρήσεις σχετικά με την κλιματική αλλαγή – τις οποίες κατά καιρούς έχει ανοιχτά αμφισβητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μία αλλαγή του καιρού και νομίζω ότι αλλάζει και με τους δύο τρόπους. Μην ξεχνάτε ότι την ονόμαζαν αρχικά παγκόσμια υπερθέρμανση. Αφού “δεν δούλεψε”, έπειτα την ονόμασαν κλιματική αλλαγή. Τώρα τα ονομάζουν ακραία καιρικά φαινόμενα, διότι με τον όρο αυτό δεν μπορείς να χάσεις», απάντησε ο Τραμπ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή