Ανακωχή έως τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής

Το αποτέλεσμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου θα κρίνει τις μετεκλογικές εξελίξεις στη Χαριλάου Τρικούπη
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 09:46
UPD:09:48
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

«Η ρήξη δεν ήταν και δεν είναι επιλογή μου» είπε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, ρίχνοντας για άλλη μία φορά την ευθύνη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την κρίση κορυφής που προκλήθηκε. Ουδείς ωστόσο σήκωσε το γάντι και όπως όλα δείχνουν, όλοι περιμένουν το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου και ανάλογα με το αν επικροτηθεί ή επιδοκιμαστεί η επιλογή της προέδρου, θα κινηθούν αναλόγως.

Η παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου έδειξε ότι οι περισσότεροι επιλέγουν να αφήσουν πίσω τις συγκρούσεις, να δημιουργήσουν μία επίφαση ενότητας ενώπιων του εκλογικού σώματος και να λύσουν τις διαφορές τους μετά τις εκλογές. Όλοι εξέφρασαν προβληματισμό για την εσωστρέφεια, αλλά ουδείς έκανε το βήμα της ρήξης.

Βουλευτές όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Χαρά Κεφαλίδου, οι οποίοι είχαν διαφωνήσει δημοσίως με την απόφαση τις προηγούμενες ημέρες, εμφανίστηκαν και αυτοί σε ενωτικό κλίμα δηλώνοντας πως θα δώσουν τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάση τους διαμορφώθηκε μετά από συνεννόηση με τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος δεν θέλει να κατηγορηθεί από τη Χαριλάου Τρικούπη για υπονόμευση της πορείας του ΚΙΝΑΛ προς τις εθνικές εκλογές. 

Τα προβλήματα ωστόσο για το Κίνημα Αλλαγής παραμένουν και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ρώτησε χθες την κ. Γεννηματά, ποια θα είναι η πολιτική συνεργασιών του Κινήματος Αλλαγής την επομένη των εκλογών και αν έχουν ληφθεί αποφάσεις. 

Αυτό αναμένεται να είναι και το βασικό θέμα της Κεντρικής Επιτροπής που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, αν και κάποιες πληροφορίες λένε ότι η Χαριλάου Τρικούπη επιλέγει να τη μεταθέσει λίγες ημέρες μετά.

Σύμφωνα με τη πρόεδρο, «το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να λειτουργήσει ως δυνατό αντίβαρο απέναντι στη Ν.Δ. και είναι έτοιμο και αναλαμβάνει την ευθύνη να ανταποκριθεί σε αυτό το ιστορικό χρέος» και για να γίνει αυτό «χρειάζεται μια καθαρή και ισχυρή εντολή από τους πολίτες που θα αποτρέπει την κυριαρχία της Ν.Δ. και παράλληλα θα αποδυναμώσει σημαντικά περαιτέρω και καθοριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο στη μάχη που έρχεται για την ηγεμονία στον προοδευτικό χώρο, ο κύριος αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής είναι εκ των πραγμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη και γι' αυτό στις εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά» ανέφερε χθες η κ. Γεννηματά για να απαντήσει και στις αιτιάσεις ότι σχεδιάζει μετεκλογικά κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ν.Δ..

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή