Μάικλ Γκόουβ, ο υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις που θα συναντηθεί με τον Τραμπ

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 14:54
UPD:15:11
REUTERS/HANNAH MCKAY

Στο ζήτημα του Ιράν και την κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων μηνών, ο Γκόουβ έχει κατηγορήσει τον Τραμπ για «εκφοβισμό».

A- A A+

Τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο πρόκειται να έχει το απόγευμα ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων, αναφέρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας ότι ο Μάικλ Γκόουβ θα είναι ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος που θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγές από την εκστρατευτική ομάδα του Γκόουβ επιβεβαίωσαν ότι η ομάδα του Αμερικανού προέδρου ήρθε σε επαφή μαζί τους χθες το βράδυ, προκειμένου να κανονίσουν μία συνάντηση, αν και ακόμη δεν έχει οριστεί κάτι πιο συγκεκριμένο.

Η συνάντηση πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στην κατοικία του Αμερικανού πρεσβευτή στο Λονδίνο, όπου διαμένει ο Τραμπ.  

Ο Γκόουβ, σχολιάζουν οι «Financial Times», έχει μία διαφορετική προσέγγιση από τον Τραμπ όσον αφορά την εξωτερική πολιτική. Στο ζήτημα του Ιράν και την κλιμακούμενη ένταση των τελευταίων μηνών, ο Γκόουβ έχει κατηγορήσει τον Τραμπ για «εκφοβισμό».

«Προσπαθώ ώστε το Ιράν να μην έχει πυρηνικά όπλα. Πολύ απλά», σχολίασε ο Τραμπ σε πρόσφατη συνέντευξή του, στην οποία πρόσθεσε με νόημα ότι εκτός από τις ΗΠΑ δεν μπορεί να σκεφτεί κάποια άλλη χώρα που θα βγει πιο ωφελημένη από αυτό, πλην της Βρετανίας.   

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κυκλοφορούν επίσης για ενδεχόμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου αφενός με τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον ηγέτη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Brexit, που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές στη Βρετανία, καθώς και με τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη θέση της Μέι και για τον οποίο ο Τραμπ έχει ήδη εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια. 

Σύμφωνα με την «Daily Mirror», ο Τζόνσον είχε μία «φιλική» τηλεφωνική συνομιλία με τον Τραμπ, η οποία διήρκεσε περί τα 20 λεπτά. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα πάντα με την «Daily Mirror», ήταν αυτός που απέρριψε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο απόψε, λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Εάν όντως Γκόουβ και Τραμπ συναντηθούν το απόγευμα και μάλιστα μόνον οι δυο τους, το γεγονός θα φέρει σε δύσκολη θέση την Τερέζα Μέι, η οποία είχε συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά παρουσία υπουργών και άλλων ανώτερων αξιωματούχων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή