Ιταλία: Ο Ντι Μάιο θα στηρίξει τις βασικές προτάσεις της Λέγκα για το καλό του συνασπισμού

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 10:30
UPD:10:41
EPA/ANGELO CARCONI
A- A A+

Έτοιμο να συμβιβαστεί, για το καλό του κυβερνητικού συνασπισμού, είναι το Κίνημα Πέντε Αστέρων.

Μετά το χθεσινό τελεσίγραφο του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε ότι θα παραιτηθεί,ο ηγέτης του Κινήματος Λουίτζι ντι Μάιο υποστήριξε ότι το κόμμα του θα στηρίξει δύο μέτρα τα οποία αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για τη Λέγκα.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε τις προτάσεις της Λέγκα για ένα μέτρο “ενιαίου φορολογικού συντελεστή” και την παραχώρηση περισσότερων εξουσιών στις τοπικές κυβερνήσεις. Πάντα λέγαμε “ναι” σε αυτά τα μέτρα με την προϋπόθεση ότι θα γίνουν με έναν συγκεκριμένο τρόπο», δήλωσε ο Ντι Μάιο στην «Corriere della Sera».

EURONEWS

«Χρειάζεται απλώς να καθήσουμε στο τραπέζι και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο Σαλβίνι από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τους κυβερνητικούς του εταίρους όποτε το θελήσουν εκείνοι, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο συνασπισμός δεν μπορεί να συνεχίσει να καθυστερήσει την έγκριση μέτρων, όπως ο νέος πολεοδομικός κανονισμός και η μεγαλύτερη αυτονομία για τις περιφέρειες της χώρας.

Χθες, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε απείλησε με παραίτηση αν οι δύο εταίροι στον κυβερνητικό συνασπισμό δεν διευθετήσουν τις διαφορές τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή