Ολοταχώς για το sweep ο Παναθηναϊκός

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 19:59
UPD:20:08
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS

Με 88-66 επικράτησε το "τριφύλλι" του Περιστερίου.

A- A A+

Μία νίκη μακριά από την πρόκρισή του στους τελικούς της Α1 μπάσκετ απέχει, πλέον, ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» με χαρακτηριστική άνεση επικράτησαν με 86-66 επί του Περιστερίου στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, έκαναν το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών και την ερχόμενη Δευτέρα (3/06) θα επιδιώξουν να κάνουν το «sweep» στην έδρα της ομάδας των δυτικών προαστίων.

Κορυφαίος του «τριφυλλιού» ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος πέτυχε 14 πόντους και μοίρασε 13 ασίστ. Με το νούμερο αυτό, μάλιστα, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ανέβηκε στην 4η θέση των κορυφαίων πασέρ όλων των εποχών στην Α1.

Από 12 πόντους έκαστος είχαν οι Παπαπέτρου, Λάνγκφορντ και Τόμας για τους «πράσινους», ενώ από τους φιλοξενούμενους έκανε μεγάλο ματς ο Γάιος Σκορδίλης (17π., 8ρ.).

Στο περιθώριο του αγώνα οι «πράσινοι» βράβευσαν τον πρώην παίκτη και προπονητή της ομάδας και νυν τεχνικό του Περιστερίου, Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μάλιστα, παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος που τον άφησε να φύγει το 2012: «Όλοι εκτιμάμε τον Αργύρη. Εχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μας έχει φέρει τίτλους και είναι ένας "στρατιώτης" του συλλόγου.

Ένα από τα λάθη που έκανα όταν ανέλαβα από το 2012 και μετά ήταν ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έπρεπε να έχει μείνει στον Παναθηναϊκό. Είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, όπου πηγαίνει παράγει έργο» σχολίασε χαρακτηριστικά ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις