DW: Ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει Μπόρις Τζόνσον

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 19:09
UPD:19:16
REUTERS/LEAH MILLIS

Την στήριξή του στον Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

A- A A+

Θέση στις επικείμεινες εκλογές για την ανάληψη της ηγεσίας των Συντηρητικών πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μιλώντας στη «The Sun», εξέφρασε τη στήριξή του στον Μπόρις Τζόνσον, έναν εκ των φαβορί στην κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι στην προεδρία των Τόρις και την πρωθυπουργία.

«Τον συμπαθώ, πάντα μου άρεσε» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Και συνέχισε: «Δεν γνωρίζω αν τελικά εκλεγεί, αλλά πιστεύω ότι  είναι πολύ καλό και ταλαντούχο άτομο. Ήταν και είναι πολύ θετικός απέναντι μου και είναι θαυμαστής της χώρας μου. Πιστεύω ότι θα είναι η καλύτερη επιλογή».

Πρόσθεσε επίσης, πως και άλλοι υποψήφιοι διάδοχοι της Τερίζα Μέι τον πλησίασαν για να τους υποστηρίξει. Δεν είπε, όπως αναμενόταν, ονόματα. Ωστόσο, σχολίασε πως η υποστήριξή του θα εκτοξεύσει τα ποσοστά του όποιου υποψηφίου στο 50%. Ένα σχόλιο εντελώς απαράδεκτο και δυσφημιστικό για το κυβερνών συντηρητικό κόμμα.

«Ενδοτική η Τερέζα Μέι»

Ο κ. Τραμπ προχώρησε ακόμα πιο πέρα, αποκαλώντας την αποχωρούσα από την πρωθυπουργία Τερέζα Μέι
«ανίκανη να διαπραγματευθεί το Brexit, ενδίδοντας σε κάθε απαίτηση των Βρυξελλών». Η διπλωματικά αυθαίρετη παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για το συντηρητικό κόμμα, με 12, έως αυτή τη στιγμή, νυν ή πρώην υπουργούς να έχουν θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία και την πρωθυπουργία.

Προσβλητικό επίσης, ήταν το σχόλιο του κ. Τραμπ για τη δούκισσα του Σάσεξ και συμπατριώτισσά του, Μέγκαν Μάρκλ, την  οποία αποκάλεσε «κακιά γυναίκα». Σημειωτέον πως η νεόκοπη δούκισσα είχε πει ότι «θα μετακόμιζε στον Καναδά», αν στις ΗΠΑ εκλεγόταν ο Τραμπ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή