H Dell παρουσιάζει Ubuntu Linux φορητούς υπολογιστές υψηλών επιδόσεων

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019 10:20
A- A A+

Μπορεί τα Windows να είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα, αλλά η Dell επενδύει και στο Ubuntu Linux σε ένα βαθμό.

Όπως παρατηρεί το ZD Net, στην κοινότητα των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον προγραμματισμό, το Ubuntu Linux έχει μεγάλη απήχηση, στοιχείο που κάνει την Dell να παρουσιάζει κατά καιρούς προτάσεις που είναι εφοδιασμένες με λειτουργικό Linux. Εκτιμάται ότι όσοι ασχολούνται με την Τεχνητή Νοημοσύνη θέλουν να έχουν στην κατοχή τους έναν φορητό υπολογιστή με εξελιγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργικό Ubuntu Linux.

Σε αυτό το κοινό απευθύνεται η Dell με το μοντέλο της Precision 3540, το οποίο εκτιμάται πως είναι και μία από τις πιο προσιτές high end προτάσεις της Dell με πυρήνα Linux. Παρόλο τον προσιτό χαρακτήρα του, παραμένει μία πρόταση που θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του απαιτητικού χρήστη με γνώσεις Πληροφορικής. Στη βασική του έκδοση είναι εφοδιασμένο με τον επεξεργαστή Intel Core i5-8365U με 4 πυρήνες. Ο επεξεργαστής αυτός συνοδεύεται από μνήμη RAM 4 GB, η οποία, όμως, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 32 GB για όποιον θέλει να τρέχει εξαιρετικά απαιτητικές εφαρμογές. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 15.6 ιντσών και η τιμή του στις ΗΠΑ δεν θα ξεπερνά τα 700 δολάρια.

O Dell Precision 5540 είναι εξαιρετικά φορητός και εφοδιάζεται με επεξεργαστές Intel Xeon E ή Intel Core ένατης γενιάς με 8 πυρήνες. Η μνήμη RAM φτάνει τα 64 GB και η εσωτερική μνήμη αποθήκευσης μπορεί να φτάσει τα 4 TB. Συνδυάζεται και με εξελιγμένες κάρτες γραφικών, όπως είναι η NVIDIA Quadro T2000 με δική της μνήμη 4 GB. Έχει οθόνη Infinity Edge, στις 15.6 ίντσες, σε πλαίσιο διαγωνίου 14 ιντσών και τιμή 1100 δολαρίων στις ΗΠΑ.

Τα μοντέλα Dell Precision 7540 και 7740 έχουν επεξεργαστές Intel Xeon E ή Intel Core 9ης γενιάς, SSD υψηλής χωρητικότητας και μνήμη RAM που μπορεί να φτάσει έως και το εντυπωσιακό 128 GB. Και εδώ υπάρχουν ανεξάρτητες κάρτες γραφικών, με οθόνες 15.6 και 17.3 ιντσών αντίστοιχα. Οι τιμές των μοντέλων αυτών κυμαίνονται μεταξύ των 1300 και 1400 δολαρίων στις ΗΠΑ.

Προτεινόμενα για εσάς