Παπαρήγα: «Δεν είναι το ΚΚΕ που κάνει την απεργία, αλλά οι εργαζόμενοι»

Συνάντηση με τους εργαζομένους της ΒΦΛ
Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2006 14:35
A- A A+

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο αίτημα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων να μην κλείσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους.

Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Γιώργος Μιχαηλίδης είπε στην κ. Παπαρήγα ότι η μονάδα της Θεσσαλονίκης είναι βιώσιμη και μπορεί να γίνει κερδοφόρα. Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον δύσκολο αγώνα τους, να αντέξουν και να κάνουν υπομονή, διότι η κυβέρνηση υπολογίζει στην τρομοκράτηση και την κούραση τους.

Η κ. Παπαρήγα καταδίκασε τη χρησιμοποίηση από την κυβέρνηση του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών και αναφερόμενη στην κριτική ότι το ΚΚΕ υποκινεί την απεργία των ναυτεργατών τόνισε πως δεν είναι το ΚΚΕ που κάνει την απεργία, αλλά οι εργαζόμενοι.

Κατηγόρησε, επίσης, όσους μέσω τηλεοπτικών σταθμών, ασκούν κριτική στο ΚΚΕ για τη στάση του στην απεργία, σημειώνοντας ότι δεν δείχνουν την ίδια ευαισθησία και για την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις αξιωματικούς. «Ο θάνατος τους, είπε, δεν ήταν θυσία για την πατρίδα, αλλά θυσία για τα εξοπλιστικά προγράμματα, έγκλημα σε βάρος της πατρίδας».

Την Παρασκευή (24/2) στις 12 το μεσημέρι αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα λιπάσματα θα συναντηθεί με τον υπουργό Απασχόλησης Σάββα Τσιτουρίδη, στην Αθήνα, παρουσία και του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Καλαντζή, και θα συζητήσουν με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επιτρέπει τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου Θεσσαλονίκης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων.

«Ευελπιστούμε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και περιμένουμε να γίνει και η συνάντηση, την οποία ζητήσαμε από τον διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, όπου εργαζόμενοι και εκπρόσωποι μετόχων, με τη διαιτησία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, θα πάρει τέλος αυτή η ιστορία, θα ανοίξει το εργοστάσιο και θα παράγει», δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο εργοστάσιο λιπασμάτων η κ. Παπαρήγα αναχώρησε για τη Νάουσα, όπου έχει επαφές με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, εκπροσώπους σωματείων και άνεργους. Τη συνοδεύουν ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης και στελέχη του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή