Κύπρος: Αδειάζουν μερικώς τη λίμνη Μεμί για τον εντοπισμό σορού 6χρονης

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 09:41
UPD:09:42
A- A A+

Άκαρπες συνεχίζονται μέχρι στιγμής στην Κύπρο οι έρευνες στη λίμνη Μεμί για τον εντοπισμό της σορού 6χρονης, θύματος 35χρονου, ο οποίος κρατείται για πέντε φόνους γυναικών, δύο παιδιών και μιας υπόθεσης βιασμού 19χρονης.

Οι αρχές αποφάσισαν, σύμφωνα με το philenews.com,  να αδειάσουν μερικώς τη λίμνη μετά και τον τερματισμό χθες των προσπαθειών από Ισραηλινούς χωρίς αποτέλεσμα, καθώς και για να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για εντοπισμό του παιδιού.

Με το να χαμηλώσει η στάθμη του νερού της λίμνης Μεμί, εκτιμάται ότι θα φανεί το σημείο που ο 35χρονος έριξε το πτώμα της 6χρονης Σιέρα και οι έρευνες θα διευκολυνθούν. Όπως υπέδειξε ο 35χρονος, στο σημείο αυτό υπήρχε δρόμος, ο οποίος σήμερα είναι καλυμμένος με νερό.

Σύμφωνα με τον συντονιστή των ερευνών, διευθυντή της Πυροσβεστικής Μάρκο Τράγκολα, οι σκέψεις που γίνονται αφορούν στο να κατέβει η στάθμη των νερών 4-5 μέτρα, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν υπάρχει πρόθεση ν’ αδειάσει ολόκληρη η λίμνη, στην οποία σήμερα υπάρχουν δύο εκατομμύρια τόνοι νερού. 

Ο κρατήρας της λίμνης είναι βάθους 60 μέτρων και θα είναι δύσκολο ν’ αδειάσει ολόκληρη, ωστόσο, το 1987 είχε αδειάσει για πρώτη φορά από την Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία (ΕΜΕ) που επανάρχισε τις εργασίες στο Μεταλλείο Μεμί. Ο κ. Τράγκολας ξεκαθάρισε ότι δεν θα αντληθεί σταγόνα νερού αν προηγουμένως τα αρμόδια τμήματα δεν δώσουν την έγκρισή τους.

Στο μεταξύ, στην Κόκκινη Λίμνη χθες οι έρευνες σταμάτησαν προσωρινά για να ξεκουραστούν οι δύτες και επαναρχίζουν σήμερα. Αναμένεται ότι σε διάστημα 10 με 15 ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες καθώς και η σάρωση του βυθού με σάρωθρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή