Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

ΒΑΘΜΙΑΙΑ ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανέμων, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από το βράδυ και τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που το βράδυ στη Μακεδονία και πιθανώς στη Θράκη θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές, κυρίως από το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Ιόνιο τοπικά πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί, που αργότερα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί, που σταδιακά θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών αργότερα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις με βροχές κυρίως από τις βραδυνές ώρες. Τις πρωϊνές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, που θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις και το βράδυ πολύ θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές. Τις πρωϊνές ώρες, τοπικά περιορισμένη ορατότητα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί μέτριοι, που αργότερα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεςι και στα πελάγη πολύ θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, ως προς τις μέγιστες τιμές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή