Δ. Τζανακόπουλος: Φοβούνται τη Δικαιοσύνη γιατί έχουν ανοικτές υποθέσεις

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019 11:23
UPD:11:36
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

«Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη όπως έκαναν πολλές κυβερνήσεις του παλιού καθεστώτος στο παρελθόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αποκρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την απόφαση του Πρωθυπουργού για διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου.

«Υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης απάντησε: «Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο».

«Εκείνοι θέλουν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με την NOVARTIS, το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλες υποθέσεις» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «στελέχη του παλιού πολιτικού συστήματος βρίσκονται αντιμέτωπα με υποθέσεις διαφθοράς».

Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη τις απόψεις της αντιπολίτευσης αρκεί να κινούνται στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης και «όχι στο πλαίσιο του δηλητηρίου που ρίχνει η Νέα Δημοκρατία στον δημόσιο διάλογο».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή της 7ης Ιουλίου ως ημερομηνίας για τη διενέργεια των εκλογών απάντησε πως «ο Πρωθυπουργός προηγουμένως μίλησε με τον υπουργό Παιδείας, συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναταραχή στην διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων και γι’ αυτό πρέπει οι εκλογές να γίνουν στις 7 Ιουλίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η Ν.Δ. προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο μετριοπάθειας, αλλά σε κάθε κρίσιμο γεγονός αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο της που είδαμε τα τελευταία χρόνια πρώτα με την ηγεσία Σαμαρά και στην συνέχεια με την ηγεσία Μητσοτάκη». Όπως ανέφερε, «προσπαθεί να εμφανιστεί τώρα σεμνά και ταπεινά, όταν τέσσερα χρόνια ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του, τα στελέχη του και ο φιλικός του Τύπος δηλητηρίαζαν την πολιτική ζωή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή