ΠΑΣΟΚ: Ο ΥΕΝ «ζωντανό παράδειγμα ανευθυνότητας και ανεπάρκειας»

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 16:27
A- A A+

Για αναξιοπιστία λόγων και έργων, ανευθυνότητα και αυταρχισμό κατηγόρησε σήμερα η Αννα Διαμαντοπούλου την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ για την κρίση στα λιμάνια και στο χώρο των ναυτεργατών.

Επισημαίνοντας ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ -όπως το αφορολόγητο των ναυτικών- έμειναν στα λόγια, η τομεάρχης του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ανεύθυνη και ανίκανη να διαχειριστεί τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα της χώρας.

Όπως είπε η ΝΔ παραμένει ένα κόμμα βαθύτατα συντηρητικό ως προς τις ιδέες, παλαιοδεξιό ως προς τις συμπεριφορές, που καθημερινά αποκαλύπτεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το μεσαίο χώρο, τον οποίο φραστικά προσποιείται ότι εκφράζει.

Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε επίσης λόγο για «αναξιοπιστία πολιτικού λόγου και δεσμεύσεων», σημειώνοντας ότι ενώ τη Δευτέρα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος απέρριπταν και κατήγγειλαν την πολιτική επιστράτευση, ουσιαστικά την είχαν ήδη αποφασίσει.

Κατηγορώντας τη για αυταρχισμό, η κ. Διαμανοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση κατέφυγε στην ακραία απόφαση για επιστράτευση, παρά τη δέσμευσή της στη Βουλή, ακόμη και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, για νέο κύκλο διαλόγου.

«Ζωντανό παράδειγμα ανευθυνότητας και ανεπάρκειας», χαρακτήρισε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μ.Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ η κ. Διαμαντοπούλου τον κάλεσε να αναλάβει τις ευθύνες του όπως ο ίδιος νομίζει και να δείξει κρητικό φιλότιμο.

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε και επέμεινε για την οργάνωση ενός ειλικρινούς διαλόγου και τη δέσμευση για την επίλυση σε βάθος χρόνου των αιτημάτων, εκείνων κυρίως που αφορούν στην απασχόληση και την ασφάλιση.

Όπως υπογραμμίστηκε, το ΠΑΣΟΚ καταγγέλει την πόλωση, τον αυταρχισμό και τις ακρότητες στην διαχείριση μεγάλων και σύνθετων προβλημάτων που οδηγούν την μια κοινωνική τάξη εναντίον της άλλης και δημιουργούν μόνιμες κοινωνικές εντάσεις.

Ερωτηθείσα για τη θέση που διατύπωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Στρατάκης, για τη δρομολόγηση πλοίων με ξένη σημαία σε περιπτώσεις κρίσεων, η κ. Διαμαντοπούλου αποδοκίμασε τη συγκεκριμένη πρακτική. Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τη συγκεκριμένη δήλωση, υπογραμμίζοντας ότι την επίσημη θέση εκφράζουν τα αρμόδια όργανα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή