Δυνατές συμμετοχές στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου «Αθήνα 2006»

Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι Γιώργος Θεοδωρίδης, Λούης Τσάτουμας και Αλεξάνδρα Κόμνου
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2006 17:29
A- A A+

Το διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου «Αθήνα 2006», παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Το μίτινγκ θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και είναι αφιερωμένο στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, στην παρουσίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος, οι οποίοι αμφότεροι αναφέρθηκαν στη συνεργασία της Ομοσπονδίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού» που ξεκινά από το Μίτινγκ του Σαββάτου.

Όπως είπε ο κ. Σεβαστής, το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συνεχίζει την προσπάθεια της διεξαγωγής των αγώνων, των διεθνών μίτινγκ που διοργανώνει, ξεκινώντας από την περίοδο του κλειστού στίβου και το διεθνές μίτινγκ «Αθήνα 2006».

Από την πλευρά του ο συντονιστής και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ΣΕΓΑΣ, Λάμπρος Παπακώστας επεσήμανε ότι αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ο στίβος επιστρέφει και πάλι στο ΣΕΦ, απευθύνοντας έκκληση στον κόσμο να έρθει στο στάδιο.

Στο μίτινγκ που διεξάγεται για 19η φορά, θα δώσουν το παρών αθλητές και αθλήτριες από 50 χώρες, μεταξύ των οποίων, για πρώτη φορά τρεις από τους έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μόσχας, οι Γιώργος Θεοδωρίδης, Λούης Τσάτουμας και Αλεξάνδρα Κόμνου.

Στους άνδρες, στα 60μ θα συμμετάσχουν οι Φρέντι Μαγιόλα (Κούβα), Μόρνε Νάγκεν (Νότια Αφρική), Γιώργος Θεοδωρίδης, στα 60μ εμπόδια ο Μορίς Βίγκναλ (Τζαμάικα), στα 400μ ο Αλέιν Φρανσίκ (Γρενάδα), στα 800μ οι Γουίφρεντ Μπουνγκέι (Κένυα) και Ιβάν Χέσκο (Ουκρανία), στο επί κοντώ οι ρώσοι Ιγκόρ Παβλόφ, Πάβελ Γκερασίμοφ και ο βούλγαρος Ίλια Εφρέμοφ, στο μήκος ο Λούης Τσάτουμας και ο Ολεξέι Λουκάσεβιτς (Ουκρανία) και στη σφαιροβολία ο Γκεόργκε Γκούσετ (Ρουμανία).

Στα 60μ εκτός της Ζάνα Μπλοκ (Ουκρανία), ξεχωρίζει η συμμετοχή της Μαρίνα Κισλόβα (Ρωσία), στα 60μ εμπόδια θα αγωνιστεί για τα ελληνικά χρώματα η Αλεξάνδρα Κόμνου, αλλά και οι Ναντίν Φαουστίν (Αϊτή), Αουρέλια Τριβιάνσκα (Πολωνία). Στα 400μ θα μετάσχει η Νατάλια Αντιουκ (Ρωσία) και η βουλγάρα Βάνια Σταμπόλοβα που εντυπωσίασε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Παιανίας (51.06). Στα 1.500μ θα μετάσχουν οι Όλγα Κομιάγκινα (Ρωσία), Νατάλια Γκορέλοβα (Ρωσία), Έλενα Ιαγκάρ (Ρουμανία) και Κορίνα Ντουμπραβεάν (Ρουμανία). Στο τριπλούν οι Τερέζα Μαρίνοβα (Βουλγαρία), Σιμόνα Λα Μάντια (Ιταλία), Έλενα Ολεϊνίκοβα (Ρωσία), στο ύψος οι Οάνα Παντελίμον (Ρουμανία), Βενελίνα Βένεβα (Βουλγαρία), Μαρίνα Κούπτσοβα (Ρωσία), Ιρίονα Μιχαλτσένκο (Ουκρανία) και Κατερίνα Αλεξάντροβα (Ρωσία).

Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, εκτός των Θεοδωρίδη, Τσάτουμα, Κόμνου και Νούσιο θα αγωνιστούν ακόμη και οι εξής:

Ανδρες

60μ: Πετρίδης, Γενοβέλης, Σέγκος, Παυλακάκης, Κατσαντώνης (Κύπρος)

60μ εμπόδια: Μαυρίδης, Λαζαρίδης

400μ: Μελαχροινούδης, Γκούσης, Οικονομίδης, Ντούπης, Κοπάνου

800μ: Τζιρτζιρής, Παπαδόπουλος

Επί κοντώ: Ευαγγέλου, Σακελαριάδης, Συντιχάκης, Σαλαπατάρας

Μήκος: Κατσής, Διαμαντάρας

Σφαιροβολία: Βασιλόπουλος, Ανυφαντής

Γυναίκες

60μ: Κομπίδου, Πατσού, Κάβουρα, Πολυχρονιάδου, Τσομπανίδη

400μ: Βασαρμίδου, Καλλινίκου

1.500μ: Δαγκλή-Παγκότο

Τριπλούν: Δημητράκη, Γιανακιτσίδου, Γραμματικοπούλου

Ύψος: Παπαγεωργίου, Στεργίου, Αναστασοπούλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις