Το παλαιότερο δισκοπωλείο στον κόσμο απαγόρευσε την πώληση των άλμπουμ του Άγγλου τραγουδιστή, τραγουδοποιού Morrissey, λόγω της απόφασής του να στηρίξει βρετανικό κόμμα της ακροδεξιάς.
Το κατάστημα που βρίσκεται στο Κάρντιφ προχώρησε στην απαγόρευση, επειδή πρόσφατα σε συναυλίες του, καθώς και όταν ήταν καλεσμένος στο αμερικανικό talk show του Τζίμι Φάλον, ο τραγουδιστής φόρεσε την κονκάρδα της βρετανικής ακροδεξιάς παράταξης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.
«Είμαι λυπημένη, αλλά τελικά δεν εκπλήσσομαι που το Spillers δεν είναι σε θέση να διαθέσει τις κυκλοφορίες του Morrissey πια» δήλωσε η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, Άσλι Τοντ, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian». «Θα ήθελα, μόνο, να το είχα κάνει νωρίτερα» τόνισε.
Ο Morrissey κυκλοφορεί το νέο του σόλο άλμπουμ την Παρασκευή, με διασκευές τραγουδιών των Τζόνι Μίτσελ, Ρόι Όρμπινσον και Μπομπ Ντίλαν και με συνεργασίες με τους Green Day, Grizzly Bear και Broken Social Scene.
Ο τραγουδιστής, ήδη από το 2018, είχε εκφράσει τη στήριξή του στο ακροδεξιό κόμμα «For Britain», η αρχηγός του οποίου, Αν Μαρί Γουότερς, έχει περιγράψει το Ισλάμ ως κακό και ως «μια κουλτούρα που δεν ταιριάζει με τη δική μας».
Η Γουότερς ευχαρίστησε, πριν λίγες ημέρες, τον Morrissey, ίνδαλμα της βρετανικής εναλλακτικής ροκ και τραγουδιστή του εμβληματικού post-punk συγκροτήματος «The Smiths», για την ενίσχυση του προφίλ του κόμματος. «Μπορώ να σας πω ότι η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα μας εκτινάχθηκε με την ιστορία που ξέσπασε όταν φορέσατε την κονκάρδα του κόμματος», είπε. «Ελπίζω να σας συναντήσω μια μέρα» πρόσθεσε.
Ο πρώην αρχηγός των Smiths γίνεται όλο και πιο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα τα τελευταία χρόνια, με μια σειρά από σχόλια και την υποστήριξή του προς την άκρα δεξιά. Εξέφρασε την υποστήριξή του στον ιδρυτή της βρετανικής ακροδεξιάς οργάνωσης «Σύνδεσμος Άμυνας της Αγγλίας» (EDL), Τόμι Ρόμπινσον, μετά την καταδίκη του για περιφρόνηση του δικαστηρίου λέγοντας: «Είναι πολύ προφανές ότι οι Εργατικοί ή οι Συντηρητικοί δεν πιστεύουν στην ελευθερία του λόγου... εννοώ κοιτάξτε τη σοκαριστική μεταχείριση του Τόμι Ρόμπινσον». Επίσης, έχει περιγράψει την παρασκευή κρέατος halal ως κακή -τονίζοντας ότι «απαιτεί πιστοποίηση που μπορεί να δοθεί μόνο από υποστηρικτές του Isis», ενώ το 2010 χαρακτήρισε τον κινεζικό λαό ως «υποείδος».