Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, με θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Παροδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα από το βράδυ στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως θυελλώδεις και στο Ιόνιο τοπικά πολύ θυελλώδεις, που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και στα νότια πολύ θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Πιθανότητα παροδικών καταιγίδων. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί θυελλώδεις, που αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που αργότερα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από τα νύχτα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Σταδιακά από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί, που σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή