Καμπότζη: Εντοπίστηκε πάλι ο ιός Η5Ν1

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 08:50
A- A A+

Ο θανατηφόρος ιός Η5Ν1 εντοπίστηκε και πάλι στην Καμπότζη, καθώς ανιχνεύτηκε σε νεκρές πάπιες στα σύνορα με το Βιετνάμ, όπως ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

"Οι νεκρές πάπιες βρέθηκαν κοντά σε λίμνη, όπου διαβιούν άγρια πτηνά, και οι εξετάσεις έδειξαν ότι προσβλήθηκαν από τον ιό Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών", δήλωσε ο Γιμ Βαντόν, δεύτερος στην ιεραρχία του υπουργείου Γεωργίας.

Ο ιός έχει σκοτώσει τέσσερις ανθρώπους στην Καμπότζη από το τέλος του 2003 και επανεμφανίστηκε εφέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετούς μήνες, σε μία περιοχή όπου σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν οι συνθήκες για τη μετάλλαξη του ιού.

Πάντως όπως ανακοίνωσε ο Γιμ Βαντόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την προσβολή ανθρώπων από τον ιό της γρίπης των πτηνών.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου, οι υγειονομικές αρχές έσφαξαν περίπου 200 πάπιες και απαγορεύτηκε η μετακίνηση περίπου 10.000 πτηνών που εκτρέφονται σε μονάδες κοντά στη λίμνη. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πτηνοτρόφους να σφάξουν τις πάπιες που εκτρέφουν στην περιοχή, αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τους αποζημιώσει, επισήμανε ο Γιμ Βαντόν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή