Στη «μάχη» της κάλπης οι υποψήφιοι σε Δήμους - Περιφέρειες

Κυριακή, 26 Μαΐου 2019 12:12
UPD:16:30
Konstantinos Tsakalidis / SOOC/
A- A A+

Αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασαν οι βασικοί διεκδικητές των μεγάλων δήμων και των περιφερειών της χώρας* κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προς τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να στηρίξουν τους συνδυασμούς τους. 

Σημειώνεται ότι σήμερα διεξάγεται ο πρώτος γύρος των περιφερειακών, δημοτικών και κοινοτικών εκλογών, παράλληλα με τις ευρωεκλογές, ενώ αν χρειαστεί θα διεξαχθεί β΄ γύρος και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 σε όσους δήμους και περιφέρειες δεν υπήρξε συνδυασμός που συγκέντρωσε το 50% συν 1 ψήφο την πρώτη Κυριακή.

Δήμος Αθηναίων

«Σήμερα είναι η σειρά των Αθηναίων να μιλήσουν» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε στις 12 το μεσημέρι το 9ο γυμνάσιο Αθήνας στα Κάτω Πετράλωνα.

Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία και κάλεσε τους πολίτες «όποιον και να επιλέξουν, να προσέλθουν στις κάλπες».

«Σήμερα κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή για μια πόλη η οποία να μας χωράει όλους, να μας αγαπάει και να την αγαπάμε, μια πόλη που να μας συμφιλιώνει, να μας ενώνει» πρόσθεσε.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ψηφίζουμε για δήμαρχο, όχι για κόμματα, δεν ψηφίζουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος. Όπως σημείωσε, «το σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι στα χέρια του επόμενου δημάρχου θα είναι μια από τις πιο κρίσιμες εποχές για την Αθήνα και αυτό που πιστεύω είναι ότι πρέπει να στηριχθεί ο συνδυασμός “Αθήνα είσαι εσύ” διότι τόσο οι άνθρωποι που πλαισιώνουν αλλά και οι προτάσεις που έχουμε φέρει στο τραπέζι είναι αυτό το οποίο χρειάζεται η Αθήνα».

Ανέφερε ακόμη ότι όλοι οι υποψήφιοι για τον δήμο της Αθήνας έκαναν μία πολιτισμένη καμπάνια. «Βάλαμε τον πήχη ψηλά για το πώς πρέπει να γίνονται οι εκλογικές αναμετρήσεις. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να δείξει η Αθήνα πολιτισμό. Το πετύχαμε και αυτό είναι το πρώτο πολύ σημαντικό βήμα» κατέληξε.

«Σήμερα πιστεύουμε ότι θα είναι μία όμορφη μέρα από την Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι για εμάς το πιο σημαντικό θα είναι να ζωντανέψουμε τις γειτονιές της Αθήνας» ανέφερε από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» Νάσος Ηλιόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 53ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

«Είμαι χαρούμενος γιατί σήμερα δεν ψηφίζω απλά σε ένα εκλογικό κέντρο, αλλά σε ένα από τα σχολεία της γειτονιάς μου και νομίζω θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μία Αθήνα πιο δημοκρατική, πιο ανοιχτή μία Αθήνα αντιφασιστική», πρόσθεσε.

«Σήμερα μπορούμε να κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Για έναν δήμο που διεκδικεί, για ένα δήμο που, στηριγμένος στους εργαζομένους του, βελτιώνει την καθημερινότητα του λαού αυτής της πόλης, που δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.» δήλωσε ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, ο οποίος ψήφισε στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στη Ριζούπολη.

Περιφέρεια Αττικής

«Το σημαντικό, το πρώτο και το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, είναι αυτό της συμμετοχής, όλων και ειδικά των νέων, εκείνων που έχουν για πρώτη φορά το ιερό δικαίωμα της ψήφου» δήλωσε η  υποψήφιας Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 4ο Γυμνάσιο στο Αιγάλεω.

«Τους καλώ να το ασκήσουν. Να μην αφήσουν άλλους να επιλέξουν στη θέση τους. Σήμερα λέμε όχι στην αποχή – ναι στη Δημοκρατία» ανέφερε.

Σε εκλογικό κέντρο του Αμαρουσίου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

INTIME NEWS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
«Σήμερα η Αττική κάνει μια νέα αρχή» δήλωσε, στέλνοντας μήνυμα εκλογικής νίκης. «Εμείς προχωράμε μπροστά, με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε την αισιοδοξία στους πολίτες της Αττικής, μέσα από το έργο μας» πρόσθεσε.

«Από σήμερα κιόλας γυρίζουμε σελίδα, γυρίζουμε την πλάτη στο παρελθόν που μας πλήγωσε», δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα στη Νέα Σμύρνη, όπου ψήφισε.

Ο κ. Σγουρός εκτίμησε πως πλέον «όλοι έχουν αντιληφθεί, ότι η επιλογή περιφερειάρχη είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, μια απόφαση, που δεν πρέπει να παίρνουμε αψήφιστα» και τόνισε ότι «στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται οι εκλογικές εντυπώσεις, αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο».

Επίσης κατήγγειλε πως το πρωί σε εκλογικό τμήμα στην Εκάλη δεν έδωσαν το ψηφοδέλτιο της παράταξής «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», στην οποία ο ίδιος είναι επικεφαλής, και ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο. 

«Σήμερα, πραγματικά, μπορεί να γινει η διαφορά με πιο ισχυρό το ΚΚΕ παντού, στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές. Αύριο όλα τα προβλήματα θα είναι εδώ, πρέπει να είναι εδώ και ένα πιο δυνατό ΚΚΕ για να ηγηθεί της αντεπίθεσης του λαού μας» δήλωσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Δήμος Πειραιά

Για «κορυφαία δημοκρατική στιγμή για τη χώρα και την πόλη μας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μώραλης.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «οι Πειραιώτες θα δώσουν την ψήφο τους στον "Πειραιά Νικητή", την εμπιστοσύνη τους, όπως και πριν από πέντε χρόνια το 2014, προκειμένου να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάνουμε, να συνεχίσουμε την ανάπτυξη που φέραμε στην πόλη και για έναν Πειραιά νικητή, για έναν Πειραιά με αισιοδοξία, έναν Πειραιά της προόδου».

Στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης Πειραιά, στο εκλογικό τμήμα 5138, ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού Πειραιάς Πόλη Πρότυπο, Νίκος Βλαχάκος. «Σήμερα οι Πειραιώτες προσέρχονται με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο, Πειραιώτη, ο οποίος θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματά τους, όπως είναι η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η ασφάλεια της πόλης» δήλωσε.

«Εδώ υπήρχε το σχολείο του παππού μου, και του πατέρα μου, το άλλοτε 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Πειραιά. Αυτό όμως είναι και το σχολείο που εγώ έμαθα γράμματα» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας για να συμπληρώσει: «Τους χρωστώ αυτό που είμαι σήμερα. Επιτρέψτε μου να αφιερώσω σε εκείνους, στον πατέρα μου, στους δασκάλους μου, τη σημερινή ψήφο για τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στον Πειραιά. Μία ψήφο που θα αθροιστεί δίπλα σε άλλες πολλών χιλιάδων αποφασισμένων συνδημοτών μας. Που θα μας φέρει ξανά σε έναν Πειραιά για όλους και όχι για λίγους».

Δήμος Θεσσαλονίκης

«Σήμερα οι Θεσσαλονικείς γυρίζουν την πλάτη στο παρελθόν και τις δυνάμεις του παρελθόντος που καθήλωσαν την πόλη για δεκαετίες και ανοίγουμε νέους δρόμους, νέους ορίζοντες για την πόλη» δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος στο 34ο δημοτικό σχολείο, στο κέντρο της πόλης, κι ευχήθηκε οι Θεσσαλονικείς να εμπιστευτούν την ίδια και την παράταξή της για «να σχεδιάσουμε την πόλη συμμετοχικά, μία Θεσσαλονίκη εύκολη, μία Θεσσαλονίκη δίκαια, μία Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα, με ανοιχτούς ορίζοντες», όπως είπε.

INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία και απόψε γιορτάζει η Θεσσαλονίκη. Με τη νίκη των πολλών» πρόσθεσε.

Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς «να ψηφίσουν όχι με βάση το θυμικό αλλά με βάση τη λογική» απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο εκλογικό τμήμα 109, στο 17ο Γυμνάσιο- Λύκειο. Με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, οι πολίτες θα δώσουν «στον δήμαρχο που θα εκλεγεί ένα δυνατό ποσοστό, ώστε να μπορέσει να διοικηθεί η πόλη, γιατί αυτά τα απλά, τα καθημερινά, θα μπορέσουν να γίνουν πράξη, να βρουν τις λύσεις τους μόνο αν ο δήμαρχος έχει λυμένα τα χέρια».

INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
«Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους Θεσσαλονικείς ότι οι εκλογές είναι η γιορτή του πολίτη και είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη ακόμη κι αν αυτό το οποίο κατοικεί στη σκέψη τους είναι πρωτίστως η οργή, η θλίψη της απώλειας, ίσως και η απόγνωση» επισήμανε και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία. «Τους καλώ να στηρίξουν τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη "Ταχιάος υπεύθυνα" με την μεγαλύτερη δυνατή ισχυρή εντολή» είπε και δήλωσε ότι είναι «πολλά κλικ πάνω από αισιόδοξος».

«Μέρα ελπίδας για τη Θεσσαλονίκη» χαρακτήρισε τη σημερινή ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του στο 1ο Πρωτότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

«Επιτέλους έφτασε η ώρα να μιλήσει η πόλη και να στηρίξει την "ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη", μια παράταξη που έδειξε υψηλή αξιοπιστία και σοβαρότητα, πολιτικό ήθος και υψηλή αισθητική σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας» ανέφερε προσθέτοντας ότι η παράταξή του έχει τρία συγκριτικά πλεονεκτήματα: «Το πρώτο είναι ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς τους ορίζοντες της προηγούμενης διοίκησης, συμπληρώνοντας όμως τη δουλειά της στην καθημερινότητα, το δεύτερο ότι διασφαλίζει την κυβερνησιμότητα της πόλης, τη διοίκηση της, από την επόμενη κιόλας ημέρα, γιατί διαθέτει μια κουλτούρα συναίνεσης και συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις και το τρίτο πως προτείνει έναν κατάλληλο δήμαρχο και μια πολλή ισχυρή ομάδα».

«Αντάξιο της Θεσσαλονίκης» χαρακτήρισε τον διάλογο που έγινε κατά την προεκλογική περίοδο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11:45 στο εκλογικό τμήμα 483Α, στο 19ο Γυμνάσιο -19ο Ενιαίο Λύκειο.

«Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου για αυτή την κοινή πορεία που είχαμε στη συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον... Όσον αφορά εμένα, αυτό που είπα σε όλη την προεκλογική περίοδο θα το κάνω. Και από άλλη πλευρά πιστεύουμε ότι η Θεσσαλονίκη το δικαιούται, οι πολίτες της το αξίζουν και διεκδικούμε η Θεσσαλονίκη να γίνει πρωταγωνίστρια, πρωτεύουσα μιας ευρύτερης περιοχής που θα καλύπτει τα βόρεια και ανατολικά μας, ως πρωτεύουσα και πρωταγωνίστρια» δήλωσε ο κ. Ορφανός.

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στο Δημοτικό Σχολείο Βραχιάς του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Σήμερα το λόγο έχουν οι πολίτες. Στις εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παίρνουμε το μέλλον του τόπου μας στα χέρια μας. Με τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών, όλοι μαζί συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τη Μακεδονία» δήλωσε.

Έκκληση στους νέους ανθρώπους ν' ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος ψήφισε στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο. «Ασκώντας το εκλογικό μου δικαίωμα στην πόλη που γεννήθηκα, στην Κατερίνη, εύχομαι ιδιαίτερα σε αυτόν τον τόπο τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά και να υπάρχει ένα γνήσια δημοκρατικό αποτέλεσμα» ανέφερε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την ψηφοφορία ως γιορτή της δημοκρατίας και τόνισε ότι ιδιαίτερα οι νέοι θα πρέπει «να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να μην το παραδώσουν σε αυτούς που δημιούργησαν τη σημερινή κατάσταση». Ευχήθηκε, επίσης καλή επιτυχία σε όλους, καλό αγώνα, καλό αποτέλεσμα και καλό κουράγιο».

Τη βεβαιότητά του ότι η κρίση των ενεργών πολιτών που ψηφίζουν σήμερα «δεν θα επηρεαστεί από παραμορφωτικούς, μεγεθυντικούς και καλλωπιστικούς φακούς επικοινωνιολόγων και διαφημιστών, αλλά θα είναι η δική τους πρωτογενής αξιολόγηση προσώπων, προγραμμάτων και συνδυασμών», εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το συνδυασμό «Πράξεις για την Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 79ο δημοτικό σχολείο στη Χαριλάου. 

Δηλώνοντας αισιόδοξος για το αποτέλεσμα «και σήμερα και την επόμενη Κυριακή» ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε: «Οι πολίτες στέλνουν μήνυμα αλλαγής και ανατροπής για τη χώρα, στέλνουν μήνυμα αλλαγής και πραγματικής ανάπτυξης στη Μακεδονία, στην Κεντρική Μακεδονία, για μια περιφέρεια σύγχρονη προοδευτική και πραγματικά δυνατή».

Στο 7ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου ψήφισε στις 11 το πρωί η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία». «Σήμερα ήρθε η ώρα των πολιτών να μιλήσουν με την ψήφο τους και να αποφασίσουν αν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε η δική τους φωνή μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα αποφασίσουν σωστά» δήλωσε αφού ψήφισε.

* Το κείμενο ανανεώνεται καθώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή