Κρήτη - Ματαιώσεις πτήσεων λόγω της χαμηλής νέφωσης

Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2006 14:11
A- A A+

Προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών από και προς το Αεροδρόμιο Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», προκάλεσε το πυκνό σύννεφο σκόνης που από νωρίς το πρωί καλύπτει τα Χανιά.

Η πρώτη πρωινή πτήση της Αegan πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ με μικρή καθυστέρηση και μετ' εμποδίων έγινε και το πρώτο πρωινό δρομολόγιο της Ολυμπιακής αφού αρχικά το αεροσκάφος δεν ήταν δυνατό να προσγειωθεί και οι χειριστές χρειάστηκε να προσπαθήσουν για δεύτερη φορά με επιτυχία.

Αντίθετα δεν πραγματοποιήθηκαν οι δύο προγραμματισμένες για τις 10 το πρωί πτήσεις τόσο η Α3 332 της Aegean όσο και η 532 της Ολυμπιακής, καθώς τα αεροσκάφη ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν στο αεροδρόμιο Χανίων.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Μιχάλη Ξηρουχάκη το αεροδρόμιο έκλεισε λόγω χαμηλής νέφωσης στα 200 πόδια.

Μεταξύ αυτών που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν για Κρήτη, ήταν και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος που ανέβαλε τελικώς το πρωινό πρόγραμμα των επαφών του στο Ρέθυμνο.

Εξάλλου, οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν μικροζημιές σε εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου των Χανίων, ενώ και στην πόλη έσπασαν κορμοί δέντρων, παρασύρθηκαν κάδοι απορριμμάτων. Ζημιές αναφέρθηκαν και στο δίκτυο της ΔΕΗ που όμως αποκαταστάθηκαν άμεσα.

πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή