«Η κυβέρνηση εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που αμφισβητεί τον μόχθο των Ελλήνων και μπορεί να διαλύσει όλα όσα πετύχαμε», δήλωσε ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 FM.
Πρόσθεσε δε, ότι η ευρωπαϊκή δημοσιονομική λογική των υψηλών πλεονασμάτων και των χαμηλών επενδύσεων είναι λανθασμένη τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο και οι ευρωπαίοι πολίτες θα πρέπει να εκφράσουν στην κάλπη την απαίτηση για μια άλλη ευρωπαϊκή πολιτική.
Όπως είπε, «η λογική των υψηλών πλεονασμάτων στην ευρωζώνη θα πρέπει να αποδυναμωθεί. Μόλις χθες το Δ.Ν.Τ. παραδέχθηκε ότι στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς για το ύψος του πλεονάσματος στη χώρα μας. Οι μόνοι που επιμένουν ακόμα σε λογικές τύπου Δ.Ν.Τ. είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι φίλοι του».
Επίσης ανέφερε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας συμφωνούσαν με τις απαιτήσεις των δανειστών για υψηλά πλεονάσματα επειδή οι τελευταίοι ήθελαν να διασφαλίσουν με κάθε τίμημα ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.
Είναι λοιπόν εντελώς παράλογο το γεγονός ότι «η αντιπολίτευση θέτει τώρα τάχατες ζήτημα υψηλών πλεονασμάτων στη χώρα, όταν στο παρελθόν είχε συμφωνήσει σε ακόμα υψηλότερα πλεονάσματα, τα οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να περιορίσει, και μάλιστα στο 2,5% τα επόμενα τρία χρόνια. Από το 2020 ο προϋπολογισμός της χώρας θα είναι σαφώς πιο παραγωγικός, ενώ ο αναπτυξιακός δείκτης της Ελλάδας σήμερα υπερβαίνει κατά μία μονάδα τον μέσο όρο ανάπτυξης στην ευρωζώνη», σχολίασε.
Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών τη χαρακτήρισε ως πατριωτική επιλογή, εφόσον είναι απόλυτα επωφελής για τη χώρα μας, ενώ σε ερώτηση για τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια απάντησε ότι η χώρα μας έχει αποδεδειγμένα αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ειδικό βάρος στην περιοχή και έντονη παρουσία σε τομείς όπως η οικονομία, η ανάπτυξη και το περιβάλλον.
Τέλος, ο Αν. ΥΠΕΝ ανέφερε ότι η ανάπτυξη δεν αντιστρατεύεται το περιβάλλον σημειώνοντας ότι η έκδοση των ΠΔ Ολύμπου, Παμβώτιδας και Δέλτα Αξιού που προετοιμάζονται θα επιτρέψουν την ενσωμάτωση των προστατευόμενων ειδών και των περιοχών Natura 2000 στην ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών. "
«Ο τουρισμός θα προσαρμοστεί στο οικοσύστημα της κάθε περιοχής, ενώ τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα θα έχουν ειδικό σήμα ποιότητας το οποίο θα προσδίδει υπεραξία στην τοπική παραγωγή. Εξάλλου τόσο οι δασικοί χάρτες, όσο και το Κτηματολόγιο και τα Π.Δ. των προστατευόμενων περιοχών συντελούν στην αύξηση των επενδύσεων και της σοβαρής επιχειρηματικότητας», κατέληξε.
naftemporiki.gr