Βρετανία: Ορίστηκε ο αντικαταστάτης της Λίντσομ, καθυστερεί το ν/σ για τη Συμφωνία Αποχώρησης

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 16:31
UPD:16:34
REUTERS/HANNAH MCKAY

Ο Μελ Στράιντ θα διαδεχθεί την Άντρεα Λίντσομ στη θέση του επικεφαλής των κοινοβουλευτικών υποθέσεων

A- A A+

Ο Μελ Στράιντ, βουλευτής των Συντηρητικών και έως τώρα υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, θα διαδεχθεί την Άντρεα Λίντσομ στη θέση του επικεφαλής των κοινοβουλευτικών υποθέσεων. Το χάος, όμως, παραμένει και οι πιέσεις στην πρωθυπουργό εντείνονται επικίνδυνα. 

Η παραίτηση της Λίντσομ θεωρείται ισχυρότατο πλήγμα για την Μέι, ενώ το BBC μεταδίδει πληροφορίες για νέες ηχηρές παραιτήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός δέχεται ολοένα και εντονότερες πιέσεις να παραιτηθεί, με τους Times να αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο. Μέλη του υπουργικού συμβουλίου δήλωσαν επίσης στο BBC ότι δεν μπορεί πια να μένει στη θέση της. 

Σε κάθε περίπτωση η κούρσα της διαδοχής έχει αρχίσει, με τον Μπόρις Τζόνσον να θεωρείται ότι έχει το προβάδισμα. Τις εξελίξεις επιτάχυνε η νέα πρόταση που παρουσίασε η Μέι και η οποία αντί να της εξασφαλίσει ευρύτερη στήριξη, όπως ήλπιζε, για τη Συμφωνία Αποχώρησης, την έφερε απέναντι σε όλους. Η πρωθυπουργός υποσχέθηκε δεύτερο δημοψήφισμα εφόσον η Συμφωνία, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές από τη Βουλή, εγκριθεί. Σύσσωμη η αντιπολίτευση και δεκάδες προβεβλημένα στελέχη των Τόρις απέρριψαν την πρόταση. 

Υπό τις συνθήκες αυτές η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για την Αποχώρηση δεν θα δημιοσιευθεί και δεν θα τεθεί σε διαβούλευση πριν από τις αρχές Ιουνίου. Αρχικά σχεδιαζόταν να παρουσιαστεί άμεσα, ώστε να περάσει από ψηφοφορία μέσα στην πρώτη εβδομάδα του επόμενου μήνα. 

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή