BBC: Εν αναμονή νέων παραιτήσεων από την κυβέρνηση της Μέι

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 10:57
UPD:13:37
REUTERS/POOL
A- A A+

Και άλλοι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να ακολουθήσουν το παράδειγμα της επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Άντρεα Λίντσομ, η οποία υπέβαλε χθες την παραίτησή της, σύμφωνα με το BBC.  

«Η εκπομπή έχει πληροφορίες ότι και άλλοι βουλευτές μπορεί να ακολουθήσουν σύντομα», αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο του BBC, στην εκπομπή Today.

Η Λίντσομ υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή της δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Λίντσομ έγινε η 36 υπουργός που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση της Μέι.

«Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της. «Επομένως, με μεγάλη που λύπη και με βαριά καρδιά, παραιτούμαι από την κυβέρνηση» δήλωσε καλώντας την πρωθυπουργό να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας.

EURONEWS

Ως επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων, η Λίντσομ επρόκειτο να δώσει σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στη διαδικασία με το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης από την Ε.Ε. Αυτό το έργο, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η Λίντσομ ήθελε να το αποφύγει. 

Την παραίτηση της Λίντσομ προηγήθηκε επίσης το OK της Μέι για μία καθοριστικής σημασίας συνάντηση με τον Γκράχαμ Μπρέιντι, τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές κατά τις οποίες αναμένεται ταπεινωτική ήττα από το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα (Brexit) του ακροδεξιού Νάιτζελ Φάρατζ. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της συνάντησης αυτής, τα σενάρια για την παραίτηση της πρωθυπουργού την Παρασκευή άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι «Times» του Λονδίνου αναφέρουν σήμερα ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτησή της αύριο, μετά τη συνάντηση με τον Μπρέιντι.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή