Εγκαίνια σχολείου στη Χειμάρρα από τον υφυπουργό Εξωτερικών

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2006 14:02
A- A A+

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, εγκαινίασε πριν λίγες ώρες το ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας και το Υδραγωγείο του χωριού Δριμάδες, έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Hellenic Aid του υπουργείου Εξωτερικών. Ο υφυπουργός Εξωτερικών δεσμεύτηκε επίσης, για τη δημιουργία σχολείου στους Αγ. Σαράντα.

«Στόχος μας είναι να παραμείνει η μειονότητα εδώ», τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος σημείωσε πολλές φορές ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών και προσέγγισης της Αλβανίας με την Ε.Ε..

Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Αλβανίας, Αλμπερτ Γκάλιο, που συνόδευσε τον έλληνα υφυπουργό σε κάθε σταθμό της περιοδείας του, τον ευχαρίστησε για την ελληνική συμβολή με τη δημιουργία νέων έργων και για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ελληνικής και αλβανικής καταγωγής πολιτών, επισημαίνοντας ότι «τα σχολεία αποτελούν σημαντική πρωτοβουλία για τη μόρφωση και των ευρωπαϊκό προσανατολισμό των παιδιών».

Στη Χειμάρρα ο κ. Στυλιανίδης εγκαινίασε το παλιό σχολείο, το οποίο ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε με τη χρηματοδότηση, ύψους 60 χιλιάδων ευρώ της Hellenic Aid. Το έργο εκτελέστηκε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πορευθέντες», η οποία συνδέεται με την Αρχιεπισκοπή της Αλβανίας. Το σχολείο θα λειτουργήσει το Σεπτέμβριο ως δίγλωσσο σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή