Παραμένει ο Περέιρα, έχει δουλειά μπροστά της η ΕΠΟ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 13:01
UPD:13:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Ο επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιών της FIFA, Mπιόρν Βασάλο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει για τις σκέψεις της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ως προς το ελληνικό ζήτημα.

Ως γνωστόν, το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό την επιτροπεία της FIFA, που στην αξιολόγησή της διαπίστωσε μεν κάποια θετικά βήματα, αλλά όπως υπογραμμίστηκε μένει ακόμη αρκετός δρόμος να διανυθεί.

Ο Βασάλο ανακοίνωσε την παραμονή στην ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας του Βίτορ Μέλο Περέιρα, παρότι η ΑΕΚ σκοπεύει να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία εναντίον του και ο Ολυμπιακός δεν θέλει τον Πορτογάλο πρώην διεθνή ρέφερι.

Όπως διευκρινίστηκε, οι ξένοι διαιτητές θα συνεχίσουν να έρχονται και την επόμενη περίοδο στα ντέρμπι του πρωταθλήματος, ενώ η Επιτροπή Παρακολούθησης θα αποχωρήσει.

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ θα παραμείνει στη θέση του σύμβουλου, όπως και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας Πετρ Φούσεκ, ενώ θα ανανεωθεί η συνεργασία για ένα χρόνο και με τον συνεργάτη του Περέιρα στην ΚΕΔ, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν.

«Συζητήσαμε κυρίως διοικητικά θέματα και δυστυχώς το θέμα της βίας. Η ατζέντα παραμένει η ίδια. Παρόλο που υπήρξε πρόοδος, υπάρχει αρκετός δρόμος», σχολίασε ο Βασάλο.

«Ελπίζουμε να τερματιστεί το τοξικό περιβάλλον από κάποιους που είχαν αναλάβει τα πάντα. Παρόλα αυτά συναντάμε προκλήσεις που κάποιες δεν μπορέσαμε να λύσουμε. Αν οι πολιτικές είναι ορθές και δεν γίνεται κατάχρηση, όλα θα διορθωθούν», πρόσθεσε.

Όπως διευκρίνισε ο Βασάλο «δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα, παρόλο που υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη. Διαβάζουμε ότι θα μπει πρόεδρος πάνω από τον Γραμμένο. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα πρέπει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για τις εξελίξεις, αλλά να τους δώσουμε και έπαινο γι’ αυτά που έκαναν σε ένα τοξικό περιβάλλον».

Και κατέληξε: «Σήμερα εστάλη μια επιστολή από την κα Σαμούρα (εκτελεστική γραμματέας της FIFA). Τα μέλη της ΚΕΔ παραμένουν για άλλο ένα χρόνο και θα έχουν τη συνδρομή της FIFA για το VAR. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά τους».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις