Μπορεί η Huawei να λειτουργήσει ανεξάρτητα από τους Αμερικανούς προμηθευτές της;

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 11:10
A- A A+
Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, η Huawei βρίσκεται στο επίκεντρο. 
 
Η οδηγία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ οδηγεί σε προβλήματα που έχουν να κάνουν και με την προμήθεια υλικού προς τη Huawei για την κατασκευή των συσκευών της, καθώς όλες οι αμερικανικές εταιρείες που συνεργάζονται με τον κινεζικό κολοσσό, επηρεάζονται από τις σχετικές αποφάσεις. Μπορεί η Huawei να τονίζει ότι έχει στις αποθήκες της αρκετό υλικό για μεγάλο χρονικό διάστημα, κανείς όμως, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα συμβεί όταν τα διαθέσιμα υλικά τελειώσουν. 
 
Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί κανείς να διαβάσει προσεκτικά τα όσα αναφέρει σε άρθρο του το Verge, όπου σημειώνεται ότι μπορεί η Huawei να εξοπλίζει τα smartphones με επεξεργαστές δικής της κατασκευής, αλλά για να ολοκληρωθεί η δημιουργία τους, βασίζεται σε ποικίλα μέρη Αμερικανών προμηθευτών. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα επιμέρους στοιχεία των προϊόντων της Huawei, όπως είναι το γυαλί με επικάλυψη Gorilla Glass που καλύπτει την πρόσοψη και το οποίο προέρχεται από αμερικανικές εταιρείες. 
 
Το μοντέλο Huawei P30 Pro έχει στο εσωτερικό του αποθηκευτικό χώρο της Micron, μίας εταιρείας με βάση το Αϊντάχο των ΗΠΑ, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, όπου τα επιμέρους μέρη του Huawei P30 Pro που αναλαμβάνουν τη λειτουργία σε δίκτυα 3G και LTE οπουδήποτε στον κόσμο προέρχονται και εκείνα από αμερικανικές εταιρείες, όπως έδειξε το πρόσφατο teardown του τηλεφώνου που δημοσίευσε το iFixit. 
 
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετά στοιχεία των smartphones της Huawei τα οποία δεν επηρεάζονται από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας, όπως είναι οι οθόνες, οι αισθητήρες και οι φακοί της κάμερας, αλλά και η μνήμη RAM. Υπάρχει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν προβλήματα στο λογισμικό και σε ορισμένες εφαρμογές, αλλά το μεγαλύτερο ζήτημα που φαίνεται να έχει ανακύψει είναι το πεδίο των φορητών υπολογιστών στο οποίο εισήλθε προσφάτως με δυναμισμό η Huawei, όπου η Intel και η Qualcomm δείχνουν να αποσύρονται από τη συνεργασία μαζί της, προκαλώντας προβλήματα στην προμήθεια επεξεργαστών για τα laptops της σειράς Matebook. 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς