Χωρίς Μχιταριάν στο Μπακού η Άρσεναλ για λόγους ασφαλείας

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 16:17
UPD:20:55
Action Images via Reuters/JOHN SIBLEY
A- A A+

Είναι πια επίσημο: ο επιθετικός της Άρσεναλ, Χένρικ Μχιταριάν, δεν θα αναχωρήσει με την αποστολή της ομάδας του για το Μπακού και τον τελικό του Europa League ενάντια στην Τσέλσι, που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Οι «κανονιέρηδες» το ανακοίνωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο 30χρονος Αρμένιος ποδοσφαιριστής φοβόταν για την προσωπική του ασφάλεια στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

«Έχοντας αξιολογήσει όλες τις επιλογές, έπρεπε να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση ότι δεν θα ταξίδευα με την ομάδα για τον τελικό του Europa League. Είναι παιχνίδια που δεν συμβαίνει να τα παίζεις συχνά και με λυπεί το να τη χάσω», δήλωσε ο διεθνής άσος.

Η κατάσταση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας παραμένει τεταμένη λόγω του θέματος στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι δύο χώρες δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις και ήδη στο παρελθόν ο Μχιταριάν είχε χάσει παιχνίδια που οι ομάδες του έπρεπε να παίξουν στο Αζερμπαϊτζάν.

«Εξετάσαμε διεξοδικά όλες τις επιλογές προκειμένου ο Μίκι να είναι μέρος της ομάδας, αλλά μετά τη συζήτηση με τον ίδιο και την οικογένειά του συμφωνήσαμε ότι δεν θα λάβει μέρος στην αποστολή», ανακοίνωσε ο σύλλογος.

Να σημειωθεί πάντως ότι η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν είχε ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο Μχιταριάν θα μπορούσε να μεταβεί στο Μπακού χωρίς προβλήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις