Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

ΒΡΟΧΕΣ και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με θυελλώδεις νοτίους ανέμους, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα, αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, που σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν στα βόρεια κατά τόπους ισχυρές. Το απόγευμα βελτίωση. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις, που το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν λίγο. Θερμοκρασία: Από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις Το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι τρειε με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Τη νύχτα θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με παροδικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες, με βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, αλλά το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες, στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο, Τετάρτη, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πελάγη πολύ ισχυροί, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα βόρεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή