Μεγιστάνας αποπληρώνει τα δάνεια 400 σπουδαστών στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 12:16
UPD:12:16
REUTERS/LEE JAE-WON

Χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

A- A A+

Ένα ιδιαίτερο δώρο επεφύλαξε ο επιχειρηματίας Ρόμπερτ Φ. Σμιθ στους απόφοιτους τους αμερικανικού πανεπιστημίου Μούρχαουζ στην Ατλάντα της Τζόρτζια την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία παρέλαβαν τα πτυχία τους.

Ο Αφροαμερικανός επιχειρηματίας, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 4,4 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια των περίπου 400 αποφοίτων.

Η δωρεά του Σμιθ ανέρχεται περίπου στα 40 εκατ. δολάρια, με την ανακοίνωσή του να σκορπά ενθουσιασμό στους σπουδαστές.

Ο Σμιθ έδωσε το «παρών» στην τελετή αποφοίτησης προκειμένου να παραλάβει τιμητικό βραβείο, όταν ανακοίνωσε πως η οικογένειά του θα δημιουργήσει ένα ταμείο για να πληρώσει τα σπουδαστικά δάνεια όλων των αποφοίτων.

«Εκ μέρους των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που έχουν ζήσει σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγα καύσιμα στο λεωφορείο σας», ανακοίνωσε ο Σμιθ και στάθηκε στην ανάγκη «να διασφαλιστεί πως όλοι θα έχουν μια ευκαιρία στο αμερικανικό όνειρο».

Ο Σμιθ είχε ανακοινώσει νωρίτερα φέτος ότι θα δωρίσει 1,5 εκατ. δολάρια στο πανεπιστήμιο Μούρχαουζ, στο οποίο φοιτούν κυρίως Αφροαμερικανοί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης και όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το κόστος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και ο αυξανόμενος αριθμός των φοιτητών που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα σπουδαστικά τους δάνεια έχει αναχθεί σε εθνικό ζήτημα στις ΗΠΑ.

Το χρέος από σπουδαστικά δάνεια, κατά τον οίκο Fitch, υπερβαίνει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Με πληροφορίες από AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή