Η υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 12:45
UPD:13:32
A- A A+

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και τον συνεχάρη θερμά για την ομόφωνη εκλογή του ως Προέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, εκλογή που -όπως επισήμανε- αποτελεί διεθνή αναγνώριση και δικαίωση του μεγάλου ποιμαντικού του έργου και της προσφοράς του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (ΠΣΕ) κατά την 9η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Ρωμαιοκαθολικό Πανεπιστήμιο του Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας.

Στη συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών συμμετείχαν περίπου 700 εκπρόσωποι 348 εκκλησιών (Ορθοδόξων, Αγγλικανών, Λουθηριανών, Πρεσβυτεριανών κ.λ.π.) από 120 χώρες του κόσμου, ενώ έλαβαν μέρος με διάφορες ιδιότητες περίπου 4.000 άτομα, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργώς στις συναντήσεις του ΠΣΕ.

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας είναι μέλος του ΠΣΕ από το 1994. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος υπήρξε από το 1963 μέλος πολλών Επιτροπών, όπως του «Διαλόγου με ανθρώπους διαφορετικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και ιδεολογιών», όπως και πρόεδρος της Επιτροπής Ιεραποστολής και Ευαγγελισμού και του Παγκόσμιου Ιεραποστολικού Συνεδρίου στο Σαν Αντώνιο του Τέξας το 1989.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή