«Τρεμπλ» στην Αγγλία η Μάντσεστερ Σίτι

Οι «πολίτες» διέλυσαν με 6-0 την Γουότφορντ στον τελικό Κυπέλλου και έγιναν η πρώτη αγγλική ομάδα που κατακτά και τα τρία εγχώρια τρόπαια
Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 20:59
UPD:21:23
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που καταφέρνει να πανηγυρίσει το «τρεμπλ» στις εγχώριες διοργανώσεις.

Μετά τον τίτλο της Premier League και το League Cup, οι «πολίτες» διέλυσαν με 6-0 την Γουότφορντ στον 138ο τελικό Κυπέλλου Αγγλίας, που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ» και πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο την εφετινή σεζόν «εντός των τειχών».

Το τελικό σκορ μαρτυρά πλήρως τη διαφορά δυναμικότητας των δύο φιναλίστ. Οι παίκτες της Σίτι κυριάρχησαν από το ξεκίνημα του ματς, κατάφεραν ουσιαστικά από το πρώτο μέρος να «καθαρίσουν» τον αγώνα (προηγήθηκαν με 2-0) και παίζοντας χωρίς άγχος στην επανάληψη πρόσφεραν θέαμα με άλλα τέσσερα τέρματα.

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ολολκήρωσε ίσως την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με χατ τρικ, ενώ σκόραραν ακόμη οι Νταβίντ Σίλβα, Ντε Μπράιν και Γκαμπριέλ Ζεσούς.

Η ισπανική μονομαχία στους πάγκους (Γκουαρντιόλα vs Γκράθια) ανέδειξε νικητή τον πρώτο. Μάλιστα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο τρίτος Ισπανός προπονητής που κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, μετά τους Ράφα Μπενίτεθ (2006, Λίβερπουλ) και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ (2013, Γουίγκαν).

Η Γουότφορντ, που είχε στην ενδεκάδα της τον Χοσέ Χολέμπας, στη δεύτερη μόλις συμμετοχή της σε τελικό Κυπέλλου, απέτυχε να πανηγυρίσει τον πρώτο της τίτλο στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό του Νησιού. Μετά την εξέλιξη του τελικού και την κατάκτηση του τροπαίου από τη Σίτι, την θέση στο Europa League της νέας περιόδου θα πάρει η Γουλβς.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις