Πρωταθλήτρια Βελγίου η Γκενκ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 23:55
UPD:17/05/2019 00:01
REUTERS/ERIC VIDAL
A- A A+

Μία αγωνιστική πριν το φινάλε των play offs, η Γκενκ στέφθηκε πρωταθλήτρια Βελγίου για 4η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά από 8 χρόνια (2011).

Η εκτός έδρας ισοπαλία με την Άντερλεχτ (1-1) δεν εμπόδισε την ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν να πάρει τον τίτλο, εκμεταλλευόμενη την οδυνηρή ήττα που γνώρισε στη Λιέγη η Μπριζ (2-0) από την Σταντάρ των 10 παικτών από το 30ό λεπτό (και τα δύο γκολ ο Ρουμάνος, Ραζβάν Μαρίν).

Με τέσσερις βαθμούς περισσότερους, ενώ απομένει μία... στροφή η Γκενκ θα έχει την ευκαιρία στο φινάλε να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της την επιστροφή της στην κορυφή του πρωταθλήματος Βελγίου.

Ως πρωταθλήτρια προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του Champions League, ενώ η δεύτερη, Μπριζ, θα διεκδικήσει την είσοδό της στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου μέσω των προκριματικών.

Η Σταντάρ με τη νίκη της αυτή, σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Αντβέρπ από τη Γάνδη, έχει την ευκαιρία με νίκη στο φινάλε να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» για τους προκριματικούς του Europa League

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις