Το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών γιόρτασε τα 20 έτη του

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 18:41
δελτίο τύπου
A- A A+

Τα 20 έτη λειτουργίας του γιόρτασε την Τρίτη 7 Μαΐου σε επετειακή εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,το EXECUTIVE MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το πρώτο Executive MBA που ιδρύθηκε στη χώρα μας.

Οι απόφοιτοι μαζί με τους καθηγητές τους γιόρτασαν τις επιτυχίες, θυμήθηκαν τα παλιά και σχεδίασαν το μέλλον του. Μεταξύ των σημαντικών επιτευγμάτων του προγράμματος είναι η από τετραετίας πιστοποίησή του από το Διεθνή Οργανισμό Association of MBAs (ΑΜΒΑ), καθώς επίσης και η 30η θέση που κατέλαβε στη Δυτική Ευρώπη στην κατηγορία του,  σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Eduniversal.

Σε ένα ακροατήριο 400 αποφοίτων, καθηγητών του ΟΠΑ και στελεχών επιχειρήσεων, ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς παρουσίασε την πορεία των 20 ετών και τις αρχές στις οποίες βασίστηκε η επιτυχία του προγράμματος.

Ο κος Μπουραντάς τόνισε ότι εκτός από τις σύγχρονες γνώσεις, μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, το Executive MBA είναι προσανατολισμένο στην ανάπτυξη της κουλτούρας και των δεξιοτήτων που απαιτεί ο ηγετικός ρόλος των στελεχών.

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ

Από αριστερά: ο κ. Δημήτρης Μπουραντάς, ο κ. Δημήτρης Παπαδάκης και ο κ. Μανώλης Δραϊνάκης.

Διαχρονικά δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ισορροπία μεταξύ θεωρητικού υπόβαθρου και επαγγελματικού προσανατολισμού, στο ακαδημαϊκό επίπεδο, τις σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης, καθώς και την εκπαιδευτική και επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών.

Ο Διευθυντής του προγράμματος, καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης παρουσίασε μια πρόσφατη έρευνα μεταξύ των αποφοίτων. Από αυτήν προέκυπτε ο υψηλός βαθμός ικανοποίησης από το πρόγραμμα, αλλά και σημεία που κρίνεται ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Με βάση αυτά ο καθηγητής Παπαδάκης παρουσίασε τους μελλοντικούς στόχους του Executive MBA.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο καθηγητής του London Business School Ηλίας Παπαϊωάννου. Η ομιλία του εστίασε στις ρίζες της βαθειάς και παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας και τις προϋποθέσεις της ανάκαμψης. Για πολλούς πρόκειται για μια τριφασική κρίση, στην οποία εμπλέκονται α) η οικονομία,  β) οι θεσμοί (διοίκηση, πολιτικό σύστημα, δικαιοσύνη) και γ) οι αντιλήψεις.

Ο Καθηγητής Παπαϊωάννου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ρόλο του πολιτειακού/κοινωνικού κεφαλαίου, της Εμπιστοσύνης, των θεσμών και των συμπεριφορών και τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας.

Προβεβλημένοι απόφοιτοι του προγράμματος κλήθηκαν να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα: α) τι είναι εκείνο που θυμάστε με νοσταλγία από τις σπουδές σας στο Executive MBA; και β) πως το executive MBA συνέβαλε στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή; Οι απαντήσεις που δόθηκαν αυθόρμητα από τους αποφοίτους ήλθαν να επιβεβαιώσουν τον λόγο δημιουργίας του προγράμματος, που δεν είναι άλλος από το να αναπτύσσει τους αυριανούς ηγέτες των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει περισσότερα από 800 στελέχη τα οποία καταλαμβάνουν τα μεσαία και ανώτερα ιεραρχικά επίπεδα, επιχειρήσεων και οργανισμών στην πατρίδα μας και το εξωτερικό.

Απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με τουλάχιστον τριετή εργασιακή εμπειρία, όμως χαρακτηριστικό του Executive MBA είναι ότι προσελκύει μεγάλο ποσοστό στελεχών που έχουν σημαντική εργασιακή εμπειρία. Για παράδειγμα το 30% των φοιτητών του έχουν 10-15 χρόνια προϋπηρεσία και το 23% έχουν περισσότερα από 15 έτη προϋπηρεσία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει τα ακόλουθα γνωστικά πεδία: α) Στρατηγική Διοίκηση, β) Ηγεσία, γ) Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, δ) Χρηματοοικονομική Διοίκηση, ε) Λογιστική, στ) Μάρκετινγκ, ζ) Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και η) Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι αιτήσεις για τη νέα σειρά το προγράμματος συνεχίζονται μέχρι και 31 Μαΐου.


naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή