ΚΚΕ: «Όχι» στο ν/σ για τις επαγγελματικές σχολές και τα επαγγελματικά λύκεια

Παπαρήγα: «Αθωώνεται το ΠΑΣΟΚ στο όνομα της αντιμετώπισης των μέτρων της ΝΔ»
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 12:52
A- A A+

Ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επαγγελματικές σχολές και τα επαγγελματικά λύκεια, έκανε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ.

Όπως παρατήρησε η κ. Παπαρήγα, «αποδείχτηκε ότι οι διακηρύξεις της ΝΔ περί ενιαίου λυκείου δεν ήταν τίποτα άλλο παρά σε μια ενιαία συσκευασία να δημιουργήσει διαφορετικά σχολεία, σχολειά για τα παιδιά της εργατικής τάξης, σχολειά για τους φτωχούς και σχολειά για τους υπόλοιπους. Οι ταξικοί φραγμοί θα γίνουν ακόμα πιο οξυμένοι». «Η γνώμη μας είναι ότι αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί 100%. Όλη του η βάση είναι αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική», τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει την πρόταση Κωνσταντόπουλου για κοινή δράση της αντιπολίτευσης, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Αυτή η πρόταση που νομίζω ότι βρίσκει έδαφος και στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΝ, είναι μία πρόταση αθώωσης του ΠΑΣΟΚ το οποίο ευθύνεται γιατί άνοιξε τη λεωφόρο των αντιδραστικών μέτρων για να την πλατύνει ακόμη περισσότερο η ΝΔ». «Στην ουσία», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, «αθωώνεται το ΠΑΣΟΚ στο όνομα της αντιμετώπισης των μέτρων της ΝΔ. Αυτό πια όχι μόνο δεν είναι αριστερή πολιτική, είναι πολιτική εγκλωβισμού των εργαζομένων στην κυρίαρχη πολιτική».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή