Ούριος άνεμος για τα αιολικά πάρκα της Γαλλίας

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 10:05
UPD:10:31
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Στο 9% ανήλθε το ποσοστό της αιολικής ενέργειας στο σύνολο της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στη Γαλλία, με την συμβολή των αιολικών πάρκων στο ενεργειακό μείγμα να αυξάνεται σταδιακά. 

Όπως ανακοινώθηκε την 12η Μαΐου οι ανεμογεννήτριες παρήγαγαν το 9,11% του συνολικού ηλεκτρικού ρεύματος στη Γαλλία ή 108.865 MWh. Η συμβολή της ηλιακής ενέργειας ήταν 54.940 MWh ή 4,6% επί του συνόλου. 

Άνθρακας, φυσικό αέριο και πυρηνική ενέργεια εξακολουθούν πάντως να έχουν υψηλότερο ποσοστό στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μακρόν πιέζει για φιλόδοξους στόχους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Γαλλία και επτά ακόμη κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέθεσαν πρόταση για μηδενισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ε.Ε. έως και το 2050.  Για να επιτευχθεί αυτό εισηγούνται να διατεθεί το 25% του κοινοτικού προϋπολογισμού στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. 

Την κοινή πρόταση υπογράφουν πέραν της Γαλλίας, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Δανία, αλλά και δύο χώρες του Νότου, η Ισπανία και η Πορτογαλία. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή