Στ. Θεοδωράκης: Ζητάμε από τους πολίτες να θυμώσουν

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 22:40
UPD:22:49
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ είναι υπέρ μιας προεκλογικής συσκότισης» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Τρεις μέρες τώρα στη Βουλή, θέλετε να μιλάμε για τις κουμπαριές της οικογένειας Μητσοτάκη, για τις δουλειές του πατέρα Τσίπρα και για τις βαρβαρότητες του κ. Πολάκη» συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, που επιτέθηκε στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη, λέγοντας πως προσπαθούν να αποφύγουν τη συζήτηση για τα ουσιώδη, για να μην ασχοληθεί η κοινωνία με τα σημαντικά των ευρωπαϊκών εκλογών. Όπως είπε, αυτή είναι η παλιομοδίτικη συνταγή των αριστερών και δεξιών κομματαρχών, ώστε «να συσπειρωθεί το στράτευμα, να φανατιστεί, να βγει στους δρόμους, να αλαλάζει το όνομα του ηγέτη κι ας μένει η μισή κοινωνία μπερδεμένη αηδιασμένη και αμέτοχη. Το Ποτάμι δεν συμμετείχε και δεν θα συμβάλει σε αυτόν τον θλιβερό κατήφορο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

Παράλληλα, ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων εξουσίας να απαντήσουν «με ποιον πρέπει να πάνε οι Έλληνες σε αυτή τη νέα εποχή της Ευρώπης;». Κατηγόρησε τη Ν.Δ. για τη συμπόρευσή της με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, «τον άνθρωπο που απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση για ένα ευρωπαϊκό ταμείο καταπολέμησης της ανεργίας και είναι αντίθετος στη φορολόγηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, απόλυτα ταυτισμένος με τον Τραμπ». Απευθυνόμενος δε στον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού διερωτήθηκε: «Ποια είναι η πρότασή σας για την Ευρώπη; Με ποιους είστε; Με τους Αριστεριστές που αγκαλιαζόσασταν το ’15;».

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, «η Ευρώπη έχει μια ξεκάθαρη πρόταση μπροστά της: Η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση του Εμμανουέλ Μακρόν, στην οποία μετέχει πλέον και ο Γκι Φέρχοφστατ με τους φιλελεύθερους, είναι η πρόταση για ελευθερία, προστασία, πρόοδο, η μόνη λύση για την Ευρώπη, ώστε να μην παραδοθεί ούτε στους συντηρητικούς, ούτε στους λαϊκιστές. Σε αυτό τον αγώνα συμμετέχει και το Ποτάμι» είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από τους πολίτες «να θυμώσουν, όπως έλεγε και ο Γκάντι, και να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον θυμό ώστε να γίνει και δύναμη για να ανακαλύψουν νέα πράγματα. Ενισχύστε αυτούς που δεν υποδύονται ρόλους στην πολιτική, που δεν μπαίνουν στο ξεκατίνιασμα για το μοίρασμα των καρεκλών, που δεν έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους. Αυτούς που είναι ο εαυτός τους, με λάθη, με αδυναμίες, αλλά με μια στάση ζωής με αξίες και στόχους» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή