Λουτσέσκου: Θέλουμε να φύγουμε με το τρόπαιο

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 19:37
UPD:19:42
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ BIRNTAC
A- A A+

Ο Ρασβάν Λουτσέσκου δήλωσε πως έχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες των παικτών και της ομάδας του και υπογράμμισε ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν σβήνει τη δίψα για το πρώτο νταμπλ στην Ιστορία του ΠΑΟΚ.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ, ο τεχνικός της μακεδονικής ομάδας παραδέχθηκε ότι η απουσία του κόσμου καταστρέφει  την ατμόσφαιρα του αγώνα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, θα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, γεμάτο συναισθήματα. Είμαστε δύο καλές ομάδες, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι οι ομάδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, υπάρχει δίψα για το τρόπαιο. Όταν παίζεις ένα τελευταίο παιχνίδι και κρίνεται ένα τρόπαιο πρέπει να δώσεις το 100% για να φύγεις χαρούμενος», τοποθετήθηκε ο Λουτσέσκου. 

Για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα, υπογράμμισε: «Μπορείς να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη. Το παιχνίδι θα κερδηθεί από την ομάδα που θα ξέρει να εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία, από την ομάδα που θα έχει την αυτοπεποίθηση, μια αυτοπεποίθηση που δίνει την δυνατότητα να παίξεις καλύτερα μπροστά. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλός μας, αλλά εμείς είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουμε να φύγουμε με αυτό το τρόπαιο που έχουμε δεξιά μας»

Για την απουσία φίλαθλου κοινού είπε: «Δεν ξέρω, στην Ευρώπη βρίσκονται μαζί οι προπονητές στην συνέντευξη Τύπου; Νομίζω ότι ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει την ελευθερία να μιλήσει όπως αυτός θέλει. Από την άλλη είμαι προπονητής, έχω πει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με φιλάθλους. Είναι κρίμα που θα γίνει χωρίς φιλάθλους, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Αν ήταν στο χέρι μου, ο τελικός θα γινόταν με φιλάθλους»

Ο Ρουμάνος τεχνικός ρωτήθηκε για τις διαφορές μεταξύ της περυσινής και της φετινής χρονιάς. «H περσινή σεζόν είναι διαφορετική. Το πρωτάθλημα τελείωσε φέτος με την ομάδα μας αήττητη, να γράφει ιστορία. Αύριο είναι ένας τελικός, μια διαφορετική διοργάνωση, θέλουμε να το απολαύσουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος θα σηκώσουμε το τρόπαιο. Είναι τόσο όμορφο να είσαι νικητής και όλοι μας το αισθανόμαστε αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε», απάντησε. 

Όσο για την πίεση του ΠΑΟΚ και αν υπάρχει φαβορί; «Η πίεση υπάρχει πάντα. Χωρίς να έχει σημασία αν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ή παίξαμε δύο τελικούς με την ΑΕΚ. Αύριο είναι διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε τέλειοι. Δεν θέλω να μιλήσω για φαβορί. Έχω μιλήσει για την ομάδα μας και αυτό είναι, έχουμε αυτοπεποίθηση».

Εκ μέρους των παικτών παρέστη ο Δημήτρης Πέλκας, που δεν διαφοροποιήθηκε από τον προπονητή του: «Έχουμε δυο στόχους από την αρχή της χρονιάς. Πήραμε ήδη το πρωτάθλημα και τελείωσε ο ένας, τώρα στόχος είναι να κάνουμε το πρώτο νταμπλ της Ιστορίας μας και είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Σίγουρα δεν είναι όμορφο να παίζεις χωρίς κόσμο, τους θέλαμε κοντά μας και με στεναχωρεί που δεν θα τους έχουμε μαζί μας. Εύχομαι να είναι ο τελευταίος τελικός στην Ελλάδα χωρίς κόσμο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις