Υποκλοπές - Απάντηση της κυβέρνησης στα περί εμπλοκής της αμερικανικής πρεσβείας

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 14:45
A- A A+

«Η ελληνική κυβέρνηση ό,τι είχε να πεί για τις υποκλοπές, τα είπε στη Δικαιοσύνη, και μετά έδωσε όσα στοιχεία διέθετε στη δημοσιότητα. ¶λλωστε ο εν λόγω αμερικανός διπλωμάτης δεν υπήρξε υπάλληλος της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να προκύπτει ανάγκη δικής μας τοποθέτησης».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=43132456,51023784,87867432 , σύμφωνα με το οποίο, διπλωμάτης που υπηρετούσε στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας και παραιτήθηκε το 2003, σε άρθρο του σε αμερικανικό περιοδικό αναφέρει ότι γνώριζε το θέμα των υποκλοπών και ισχυρίζεται ότι ο τότε αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ έδωσε την άδεια παρακολούθησης, για λόγους προστασίας από τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Η έρευνα γίνεται σε βάθος και είναι σε εξέλιξη», σημείωσε ο κ.Αντώναρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ενώ σχολιάζοντας δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου (ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να έχει ζητήσει τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ όταν προέκυψε το θέμα των υποκλοπών)παρατήρησε ότι «ο κ.Παπανδρέου έχει την ικανότητα να κάνει το άσπρο-μαύρο».

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι στόχος των υποκλοπών ήταν ο Πρωθυπουργός και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Και η κυβέρνηση έκανε αυτό που επιβάλλουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και το καθήκον της», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή