Παρέμβαση της Eισαγγελέως Αρείου Πάγου για τη μη χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα

Ζητεί τον ιατρικό φάκελό του και το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 12:35
UPD:14:56
SOOC/Menelaos Myrillas
A- A A+

Τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου, αλλά και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, ζήτησε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να τα μελετήσει.

Η κ. Δημητρίου ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο Δ. Κουφοντινας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαιου και δεν προτίθεται να σταματήσει.

Νωρίτερα σήμερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε την αίτηση για άδεια του καταδικασμένου σε 11 φορές ισόβια για την τρομοκρατική οργάνωση «17Ν». Με το υπ΄αριθμόν 93/2019 βούλευμά τους, ομόφωνα οι δικαστές του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Βόλου, υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και για δεύτερη φορά έκριναν ότι ο ισοβίτης δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου για να του χορηγηθεί άδεια. 

Σε περίπτωση που η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει διαφορετική άποψη από την κριση του Δικαστικού Συμβούλιου, το οποίο απέρριψε το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας, μπορεί να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος είχε ξεκινήσει απεργία πείνας στις 2 Μαΐου μετά την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια, νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη Δευτέρα στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Αντιπαράθεση για τους βανδαλισμούς

Το βράδυ της Πέμπτης, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Δ. Κουφοντίνα 30 κουκουλοφόροι που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν φθορές σε 11 καταστήματα και δύο τράπεζες, στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου.

Οι βανδαλισμοί προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης ο οποίος μετέβη το πρωί στην Βουκουρεστίου δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν τα εμπορικά καταστήματα να βρίσκονται στο έλεος αδίστακτων τραμπούκων, οι οποίοι τα σπάνε και αποχωρούν ανενόχλητοι».

«Ο κ. Μητσοτάκης μετεωρίζεται από την λασπολογία στην τρομολαγνεία και τον απύθμενο λαϊκισμό» απάντησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Ο πρόεδρος της Ν.Δ., τρομοκρατημένος από τις αντιδράσεις ακόμα και στελεχών του κόμματός του για το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του στη Βουλή, προσπαθεί απελπισμένα να αλλάξει την ατζέντα, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στο προσφιλές του θέμα περί βίας και ανομίας» πρόσθεσε στην ανακοίνωσή του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή