Παπανδρέου: «Η Περιφέρεια είναι το πρώτο θύμα της απογραφής»

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 15:36
A- A A+

Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στη Σητεία, στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής.

Ο κ. Παπανδρέοου χαρακτήρισε τον κ. Καραμανλή αναξιόπιστο πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως είπε, υποκρίνεται όταν μιλάει για συνεργασία και διάλογο.

«Δεν εμπιστευόμαστε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Παπανδρέου. «Εμείς εμπιστευόμαστε το λαό και με αυτόν θα κυβερνήσουμε», πρόσθεσε, ζητώντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του λαού όποτε και αν γίνουν εκλογές.

Όπως σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, προεκλογικά ο κ. Καραμανλής είχε υποσχεθεί πολλά και δεν έχει κάνει τίποτα, ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να λέει τις αλήθειες ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Αναφερόμενος στα εργασιακά και οικονομικά θέματα, ο κ. Παπανδρέου, αφού επαίνεσε τους συνεταιρισμένους παραγωγούς της Σητείας, οι οποίοι εξάγουν προϊόντα σε όλο τον κόσμο, μίλησε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην παγκόσμια αγορά.

Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες, σημείωσε, υπάρχουν δύο αντιλήψεις: Η μία των κοινών υπηρεσιών και της φθηνής εργασίας, που είναι η δεξιά αντίληψη και η οποία θα καταστρέψει τη χώρα αν επικρατήσει, δημιουργώντας διχόνοια και ρίχνοντας τα βάρη στον πολίτη. Τη λογική αυτή ακολουθούν η κυβέρνηση και ο κ. Καραμανλής, είπε.

Η δεύτερη αντίληψη, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι η επένδυση στην ποιότητα και την αξία και η δημιουργία προϊόντων τα οποία θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικά σε όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για την ανάγκη αναγέννησης και ανανέωσης των συνεταιρισμών, τονίζοντας ότι έχουμε ανάγκη από ισχυρούς συνεταιρισμούς και ισχυρές ενώσεις. «Είμαστε με τους παραγωγικούς Ελληνες και όχι με τους παρασιτικούς», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Πριν τη Σητεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σταμάτησε στην περιοχή Μακρύγιαλος, όπου είχε συνομιλία με κατοίκους της περιοχής.

Ο κ. Παπανδρέου άκουσε τα προβλήματα των πολιτών και απέδωσε πολλά από αυτά στην αφαίρεση από την κυβέρνηση πολλών και σημαντικών πόρων από την Περιφέρεια.

Όπως παρατήρησε, η Περιφέρεια είναι το πρώτο θύμα της απογραφής της κυβέρνησης, η οποία -όπως είπε- προσπαθεί τώρα, περικόπτοντας πόρους από την Περιφέρεια, να κλείσει τις τρύπες που η ίδια άνοιξε.

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκαταστήσει τον «Καποδίστρια 1» και θα προχωρήσει στη δημιουργία και εφαρμογή ενός «Καποδίστρια 2», γιατί, όπως τόνισε, για να γίνουν υποδομές πρέπει να υπάρχουν ισχυροί δήμοι και ισχυρή Περιφέρεια, ενώ επέκρινε για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση για τις πρόσφατες αποφάσεις της για τον «Καποδίστρια».

Στο δρόμο προς τη Σητεία, ο κ. Παπανδρέου σταμάτησε επίσης σε χωριά του νομού Λασιθίου όπου χαιρέτισε τους κατοίκους που τον περίμεναν, ενώ στην πόλη της Σητείας επισκέφθηκε καφετέριες στις οποίες συχνάζουν νέοι και περπάτησε στον εμπορικό δρόμο της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή