Στον τελικό του Europa League η Άρσεναλ με «τεσσάρα» στη Βαλένθια

Πέμπτη, 09 Μαΐου 2019 23:57
UPD:10/05/2019 01:07
REUTERS/SERGIO PEREZ
A- A A+

Η Άρσεναλ επέστρεψε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 13 χρόνια. Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν και στο «Μεστάγια» τη Βαλένθια, αυτή τη φορά με 4-2 και θα είναι παρούσα στο Μπακού, στις 29 Μαΐου. 

Μετά το 2006 και την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League, η ομάδα του Λονδίνου θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτο της τρόπαιο ύστερα από 25 χρόνια και συγκεκριμένα από το 1994, όταν είχε πανηγυρίσει το Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ταυτόχρονα ο προπονητής της, Ουνάι Έμερι, θα έχει την ευκαιρία για άλλον έναν τίτλο στη διοργάνωση, με διαφορετική ομάδα, καθώς έχει κατακτήσει το τρόπαιο τρεις συνεχείς φορές ως προπονητής της Σεβίλης. 

Η Βαλένθια άνοιξε το σκορ στο 10΄ με το πλασέ του Γκαμεϊρό, αλλά στο 17΄ η Άρσεναλ «απάντησε» με τον Ομπαμεγιάνγκ. Ουσιαστικά όλα κρίθηκαν στο 50ό λεπτό, όταν ο Λακαζέτ έβαλε μπροστά την Άρσεναλ.

Ο Γκαμεϊρό κατάφερε να ισοφαρίσει στο 58΄ για τις «νυχτερίδες», αλλά ήταν αδύνατο για την ομάδα του Μαρθελίνο να φτάσει σε ένα ακόμη ποδοσφαιρικό θαύμα μέσα σε τρία 24ωρα.

Ο Ομπαμεγιάνγκ με άλλα δύο τέρματα στο 69΄ και 88΄ «σφράγισε» με τον καλύτερο τρόπο την πρόκριση των «κανονιέρηδων».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις