Μπακογιάννη: Δυνατότητες για διεύρυνση της συνεργασίας με τη Βοσνία

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 18:36
A- A A+

Εξαιρετική σημασία για την Ελλάδα έχει η κατάσταση στα Βαλκάνια και η ευρωπαϊκή προσέγγιση των χωρών της περιοχής, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη από το Σαράγεβο όπου ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα την βαλκανική περιοδεία της.

Μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Μλάντεν Ιβανιτς τόνισε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για τη διεύρυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και αναφέρθηκε στο ελληνικό πρόγραμμα ενίσχυσης της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, το οποίο για την προσεχή διετία ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ.

Οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών σχετικά με το οικονομικό φόρουμ που θα διοργανωθεί το προσεχές διάστημα στο Σαράγεβο με τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών, εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα διαπιστωθούν δυνατότητες νέων επενδύσεων.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικώς με τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, η κα Μπακογιάννη έκανε λόγο για «εξελίξεις στις οποίες διακρίνει θετική προοπτική» και με την ευκαιρία ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με αφορμή την τελευταία περιπέτεια με την υγεία του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή