Κολοράντο: Μαθητές άνοιξαν πυρ σε σχολείο - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 06:12
UPD:09:46
twitter/Shreya Nallapati
A- A A+

Δύο ένοπλοι μαθητές εισέβαλαν την Τρίτη σε λύκειο επιστημονικής κατεύθυνσης στην περιοχή του Ντένβερ της πολιτείας Κολοράντο και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους επτά συμμαθητές τους προτού συλληφθούν.

Όπως ανέφερε ο Τόνι Σπέρλοκ, σερίφης της κομητείας Ντάγκλας, αρκετοί από τους τραυματισμένους μαθητές του λυκείου στο Χάιλαντς Ραντς υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν. Ένα από τα θύματα, ένας 18χρονος μαθητής, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, διευκρίνισε ο Σπέρλοκ.

EURONEWS
Όπως δήλωσε ο σερίφης «δύο άτομα μπήκαν στο λύκειο STEM (σ.σ. Science, Technology, Engineering and Math School) και επιτέθηκαν σε μαθητές σε δύο τοποθεσίες». Οι ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν, είναι μαθητές του λυκείου, ο ένας 18 ετών και ο δεύτερος ανήλικος, πρόσθεσε ο Σπέρλοκ.

Στο συγκεκριμένο δωδεκατάξιο σχολικό ίδρυμα φοιτούν 1.800 μαθητές, ενώ στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται και νηπιαγωγεία.

STEFFAN TUBBS/SOCIAL MEDIA

Ερωτηθείς για τα κίνητρα της επίθεσης των δύο μαθητών ο σερίφης είπε ότι η έρευνα που διενεργείται βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της στάδια και ότι δεν θέλει να κάνει υποθέσεις. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) συνδράμει τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στις έρευνες για την αιματηρή επίθεση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ εκπρόσωπός του δημοσιοποίησε ένα μήνυμα συλλυπητηρίων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή