Καθυστερήσεις στα αεροδρόμια από 24ωρη απεργία των υπαλλήλων προσωπικού ασφαλείας

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 14:45
UPD:15:51
A- A A+

Μετ΄ εμποδίων διεξάγονται οι πτήσεις στα αεροδρόμια λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος (ΟΜΥΠΑΕ). Η απεργία της ΟΜΥΠΑΕ άρχισε στις 13:00 και λήγει στις 13:00 του Σαββάτου.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, όπου οι επιβάτες σχηματίζουν ουρές εκατοντάδες μέτρων και περιμένουν αρκετές ώρες για να περάσουν από τον έλεγχο ασφαλείας προκειμένου να ταξιδέψουν.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο έλεγχος γίνεται από προσωπικό ασφαλείας, αλλά λόγω της αυξημένης κίνησης εξαιτίας του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να υπάρξει ταλαιπωρία των επιβατών.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδας κήρυξε την απεργία διαμαρτυρόμενη για απολύσεις εργαζομένων στη φύλαξη των αεροδρομίων που προωθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Τη συμπαράστασή της στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος εξέφρασε η ΓΣΕΕ με σημερινή της ανακοίνωση:

« Σε μια περίοδο που η ανεργία αυξάνεται και οι απολύσεις είναι καθημερινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και προκλητικό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να προωθεί απολύσεις εργαζομένων στη φύλαξη των Αεροδρομίων.

Είναι απαράδεκτο να κινούνται νομικές και δικαστικές προσφυγές, κατά των αγώνων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, από τις εργοδοτικές επιχειρήσεις με παρότρυνση και απαίτηση της Υ.Π.Α.

Το Συνδικαλιστικό κίνημα σύσσωμο απορρίπτει αυτές τις πρακτικές και απαιτεί να ανακληθούν οι απολύσεις και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και απειλές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή