Το CAS αποφασίζει για τη δομή του MLS

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 19:13
UPD:19:16
REUTERS/DENIS BALIBOUSE
A- A A+

Αύριο και την Πέμπτη το CAS, το δικαστήριο διαιτησίας του Αθλητισμού, θα αποφασίσει για το μέλλον του MLS, δηλαδή αν θα εξακολουθήσει με τη δομή που έχει σήμερα ή αν θα υπάρξει...επανάσταση.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία των ΗΠΑ υπερασπίζεται την εξαίρεση που έχει χορηγηθεί (μόνο σε Αυστραλία και εν μέρει στην Ινδία) για να έχει κλειστά τουρνουά, όπως τα NBA (μπάσκετ), NFL (Αμερικανικό ποδόσφαιρο), MLB (μπέιζμπολ) και το NHL (χόκεϊ) και από την άλλη, δύο ομάδες της τρίτης κατηγορίας (Κινγκστον, Μαϊάμι) ζητούν την κατάργηση του προνομίου.

Το καταστατικό της FIFA είναι σαφές, ότι όλα τα πρωταθλήματα υπό την αιγίδα της προβλέπουν προβιβασμούς και υποβιβασμούς. Είναι η αρχή που πάντα ρυθμίζει το ποδόσφαιρο, θέτοντας την αξία πάνω από την οικονομική δύναμη.

Αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες η Major League Soccer (που υφίσταται από το 1996) επιτρέπει τη συμμετοχή ομάδων μόνο εάν εκταμιεύσουν ως εγγύηση από 150 έως 200 εκατομμύρια δολάρια.

Έτσι, μπορεί μία ομάδα να είναι τελευταία τα δέκα τελευταία χρόνια, χωρίς να έχει την παραμικρή αθλητική συνέπεια, αφού ο μόνος τρόπος να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα είναι η χρεοκοπία.

Προσφυγή κατά του συγκεκριμένου συστήματος έκανε το 2017 ο Ρικάρντο Σίλβα, ηγέτης στον τομέα των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και ιδιοκτήτης της Mαϊάμι FC.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις