Ινδία- Ένας νεκρός σε διαδήλωση κατά του αμερικανού προέδρου Μπους

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 16:39
A- A A+

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στη βόρεια Ινδία, εναντίον του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους, η οποία εξελίχθηκε σε ανεξέλεγκτη σύγκρουση μεταξύ μουσουλμάνων και ινδουιστών.

Όπως έγινε γνωστό ένας μουσουλμάνος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς. Σε πολλές ινδικές πόλεις σημειώθηκαν διαδηλώσεις αυτή την εβδομάδα κατά του αμερικανού ηγέτη που άρχισε την Τετάρτη τριήμερη επίσκεψη στη χώρα. Οι διαδηλώσεις ισλαμικών και κομμουνιστικών οργανώσεων στρέφονταν κατά των αμερικανικών ενεργειών συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στο Ιράκ.

Τα τελευταία επεισόδια ξεκίνησαν όταν ινδουιστές αρνήθηκαν να υπακούσουν στην έκκληση μουσουλμάνων διαδηλωτών να κλείσουν τα καταστήματά τους στον παλαιό τομέα της πόλης Λούκναου, πρωτεύουσας του πολυπληθέστερου κρατιδίου της Ινδίας Ουτάρ Πραντές.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών και διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον καταστημάτων, έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και έβαλαν φωτιές. Η αστυνομία άνοιξε πυρ στον αέρα για να διαλύσει τη διαδήλωση. Εκπρόσωπός της πάντως, διέψευσε ότι ο άνδρας σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή