Πρώτη επίσκεψη Μπους στο Πακιστάν

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 18:57
UPD:19:04
A- A A+

Ο αμερικανός πρόεδρος, Τζόρτζ Μπους, έφθασε σήμερα στο Πακιστάν για συνομιλίες αύριο με τον πρόεδρο του Πακιστάν, στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, που θα επικεντρωθούν στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Η ασφάλεια στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ είναι εξαιρετικά αυξημένη, μία ημέρα μετά από την επίθεση ενός καμικάζι βομβιστή έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Καράτσι http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/03/02/1160739.htm .

Ο κ. Μπους αφίχθη σε στρατιωτική βάση κοντά στο Ισλαμαμπάντ προερχόμενος από την Ινδία, όπου κάλεσε τις δύο χώρες να διευθετήσουν τις διαφορές τους σχετικά με την αμφιλεγόμενη περιοχή του Κασμίρ.

Ο αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις με την Ινδία είναι σήμερα πιο στενές από ποτέ και ζήτησε την υποστήριξή της στην εξάπλωση της δημοκρατίας σε έναν κόσμο «που πεινά για ελευθερία».

Επιπλέον, ο κ. Μπους κάλεσε την Ινδία «να συνεχίσει να αίρει τους περιορισμούς στις ξένες επενδύσεις, να καθιστά πιο διαφανείς τους κανονισμούς της και τις ρυθμίσεις της και... να μειώσει τους τελωνειακούς δασμούς».

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε και στο Ιράν, όπου, όπως σημείωσε, μια μικρή θρησκευτική ελίτ κρατάει όμηρο τον ιρανικό λαό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή