Κ. Μητσοτάκης: Γιατί καταθέσαμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 18:48
UPD:20:14
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

«Καταθέτουμε πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε πολιτικό και δημοκρατικό όριο, προσωποποιεί τον κυνισμό και τη χυδαιότητα στη δημόσια ζωή» είπε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υποχρέωσή μας είναι να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά οπλα για να αναδείξουμε το θέμα. Υποχρεωσή μας όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο (Κυμπουρόπουλο), αλλά στην ίδια τη δημοκρατία, η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε, η Ν.Δ. καταθέτει πρόταση δυσπιστίας κατά του συγκεκριμένου υπουργού, αν και «οπουδήποτε στον κόσμο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή, γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει σπίτι του».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «όταν μια τέτοια πρωτοφανή συμπεριφορά την ενστερνίζεται ο πρωθυπουργός, η απειλή υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση».

«Σε απλά διλήμματα είχατε εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Τώρα που τα διλήμματά σας κατέρρευσαν, μένει ένα δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη: με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. Αυτά τα κάνει γιατί είναι αψύς και Σφακιανός μάς είπε. Και τη μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης. Πρόσβαλε έτσι όλους τους Κρητικούς. Πηγαίνω στα Σφακιά από μικρός. Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με έναν θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο;» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως σημείωσε, «πάνω από όλα, η επιλογή του κ. Τσίπρα να πάρει στην πλάτη του τον κ. Πολάκη βάζει ξανά, εσάς τους βουλευτές της συμπολίτευσης να αναμετρηθείτε με την πολιτική, αλλά και την προσωπική σας αξιοπρέπεια. Έτσι, όμως, ο πρωθυπουργός έδειξε ξανά το αληθινό του πρόσωπο. Και επιβεβαίωσε πλήρως όσους λέμε εδώ και καιρό ότι ο Τσίπρας είναι Πολάκης. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας πως η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα με αναπηρία δεν έχει προηγούμενο.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τους ρώτησε «αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα» είπε.

Αναφέροντας παραδείγματα από τη μέχρι τώρα πορεία του κ. Πολάκη, τον κατηγόρησε πως κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Γι' αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι - οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν. Ο συγκεκριμένος υπουργός ενσαρκώνει, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, το ανατριχιαστικό σύνθημα "ή εμείς ή αυτοί" και "τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν", ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι' αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει. Για λόγους αρχής και ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συμπυκνώνεται ή μάλλον συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ. Και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία, διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή