Η ΑΕΚ εξασφάλισε το «καλό εισιτήριο» για το Europa League

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 21:55
UPD:21:58
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ VICHOS NIKOS

Η Ένωση επικράτησε άνετα με 3-0 εκτός έδρας του υποβιβασμένου, Λεβαδειακού.

A- A A+

Την τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Super League εξασφάλισε η ΑΕΚ και ταυτόχρονα το «καλό εισιτήριο» για το Europa League της επόμενης περιόδου.

Η Ένωση επικράτησε άνετα με 3-0 εκτός έδρας του υποβιβασμένου, Λεβαδειακού και μετά το αποτέλεσμα αυτό θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της αργότερα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και συγκεκριμένα στις 8 Αυγούστου και στον Γ΄ προκριματικό του Europa League.

Η εξέλιξη του ματς, μάλιστα,  έδωσε την ευκαιρία στον Ελντερ Λόπες να αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά, στην πρώτη συμμετοχή του μετά τον Σεπτέμβριο του 2018 και τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο. Ακόμα ένα στοιχείο που συμβάλει στο γενικότερο κλίμα ευφορίας.

Όσο για το αγωνιστικό μέρος της αναμέτρησης της Λειβαδιάς, η ΑΕΚ ξεπέρασε το αναμενόμενο και λογικό άγχος, ανοίγοντας το σκορ σε κομβικό σημείο. Στο 45΄ από προσπάθεια του Πόνσε και κόντρα σε αμυντικούς, ο Μπακασέτας «έγραψε» από κοντά το 1-0.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης,  ο Μάρκο Λιβάγια «καθάρισε» το ματς, σκοράροντας στο 54΄ μετά από ασίστ του Μάνταλου, ο οποίος λίγο αργότερα (58΄) σημάδεψε το δοκάρι.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ πρωταγωνίστησε και στη φάση του 61΄ όταν συνεπλάκη με τον Νανγκίς ο οποίος τον χτύπησε με κεφαλιά και αποβλήθηκε!

Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε με έξοχη ενέργεια στο 67΄ ο Έσε Πόνσε με το 16ο φετινό του γκολ στη λίγκα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις