Super League: Μάχη για την επιβίωση δίνουν τρεις ομάδες

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 12:16
UPD:15:49
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Ο τίτλος «μάχη της επιβίωσης» ταιριάζει απόλυτα στην τελευταία αγωνιστική της Super League (30ή), το «κυρίως πιάτο» της οποία θα διεξαχθείθ σήμερα (χθες 4/05 έγινε το ματς, Απόλλων Σμύρνης-Λαμία).

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη της... ουράς και λιγότερο στο ποιος θα τερματίσει στην 3η θέση. Τρεις ομάδες κινδυνεύουν με απευθείας υποβιβασμό (έχουν ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία οι Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός), ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς και το μπαράζ παραμονής με τον 2ο της Football League (Πλατανιάς ή, Απόλλων Λάρισας). 

Στο... κυνήγι της 3η θέσης, η ΑΕΚ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στη Λιβαδειά για τερματίσει πίσω από τον πρωταθλητή, ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Η 3η θέση δίνει το πλεονέκτημα στην ομάδα που θα την κατακτήσει, προκειμένου να πάρει ένα «καλό εισιτήριο» για το Europa League της επόμενης χρονιάς. Αν η «Ένωση» έρθει ισόπαλη με τους Βοιωτούς (ή χάσει) και ο Ατρόμητος κερδίσει τον ΟΦΗ, τότε η ομάδα του Περιστερίου περνάει εκείνη τρίτη και θα παίξει αργότερα στην Ευρώπη.

Όπως προαναφέραμε, όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται πιο κοντά από τους Αστέρα Τρίπολης και ΟΦΗ στο να συνεχίσει στην Super League (έτσι θα ονομάζεται από την επόμενη περίοδο η Football League).

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά όλα τα σενάρια που υπάρχουν:

1. Aν ο Αστέρας νικήσει τον Πανιώνιο τότε παραμένει στην κατηγορία άσχετα με το τι θα γίνει στα υπόλοιπα ματς. ΟΦΗ και ΠΑΣ θα παλέψουν για τη θέση στο μπαράζ. 

2. Ο ΟΦΗ για να σωθεί πρέπει να νικήσει τον Ατρόμητο και να μην χάσει ο Πανιώνιος στην Τρίπολη. 

3. Για να σωθεί ο ΠΑΣ θα πρέπει να επικρατήσει του πρωταθλητή ΠΑΟΚ και να μην κερδίσει ο Αστέρας τον Πανιώνιο στην Τρίπολη και ο ΟΦΗ στο Περιστέρι. 

4. Υπάρχει και το ενδεχόμενο και τριπλής ισοβαθμίας! Αν νικήσει ο ΠΑΣ, χάσει ο Αστέρας και πάρει ισοπαλία ο ΟΦΗ στο Περιστέρι, οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 30 βαθμούς.

Αυτό σημαίνει ότι: ο Αστέρας παραμένει στα μεγάλα σαλόνια, καθώς στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει 8 βαθμούς. Ο ΟΦΗ θα παίξει μπαράζ (έχει 4 βαθμούς) και θα υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα (2 βαθμούς). Το τελευταίο σενάριο ισχύει ακόμη και αν ισοβαθμήσουν μόνο ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα. 

5. Εφόσον ισοβαθμίσουν Ξάνθη και ΟΦΗ (στουε 32 βαθμούς), η ακριτική ομάδα έχει το πλεονέκτημα, καθώς έχει μία νίκη και μία ισοπαλία με τους Κρήτες στη διάρκεια του πρωταθλήματος. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις