Επιβεβαιώνει η Β. Κορέα τις δοκιμές πυραύλων- ο Τραμπ δεν ανησυχεί

Κυριακή, 05 Μαΐου 2019 07:46
UPD:07:55
A- A A+

Η Πιονγκγιανγκ επιβεβαίωσε τις δοκιμές πολλαπλών πυραύλων μικρού και μεγάλου βεληνεκούς και κατευθυνόμενων τακτικών όπλων, τις πρώτες εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA να επισημαίνει ότι αυτές έλαβαν χώρα υπό την επίβλεψη του Κιμ Γιονγκ –Ουν.

Μάλιστα η επίσημη βορειοκορεάτικη εφημερίδα Rodong Sinmun δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα 16 φωτογραφίες των δοκιμών σε μία από τις οποίες εμφανίζεται ο Κιμ με σοβαρό ύφος να κοιτά μέσα από κιάλια.

«Στόχος των γυμνασίων αυτών ήταν να ελεγχθούν οι επιχειρησιακές ικανότητες και η ακρίβεια βολής των πολλαπλών εκτοξευτήρων ρουκετών μεγάλου διαμετρήματος και βεληνεκούς καθώς και των κατευθυνόμενων τακτικών όπλων» αναφέρει, προσθέτοντας ότι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Από την πλευρά του στρατός της Νότιας Κορέας ανακίνωσε ότι οι χθεσινοί πύραυλοι διένυσαν απόσταση 70 με 200 χιλιομέτρων πάνω από τη θάλασσα της Ιαπωνίας, διευκρίνισε.

Αναλυτές κάνουν λόγο για προσπάθεια του βορειοκορεατικού καθεστώτος να στείλει μήνυμα στις ΗΠΑ, μετά την αποχώρηση του Ντόναλντ Τραμπ από την τελευταία συνάντηση με τον Κιμ. 

Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να στείλει και εκείνος το μήνυμα ότι δεν ανησυχεί, αφού όπως λέει, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης γνωρίζει πολύ καλά τι συμφέρει οικονομικά τη χώρα του. 

«Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε αυτόν τον κόσμο. Πιστεύω, όμως, ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντιλαμβάνεται τις μεγάλες οικονομικές δυνατότητες της Βόρειας Κορέας και δεν θα κάνει τίποτα για να παρέμβει ή να τις τερματίσει» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter. «Γνωρίζει επίσης ότι είμαι μαζί του και δεν θέλει να παραβεί την υπόσχεση που μου έδωσε. Θα υπάρξει συμφωνία!» συμπλήρωσε. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή